Πότε θα ξεκινήσει η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού. Τι δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

 
Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι κάτοικοι της Αίγινας, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για το νησί, είναι πότε θα ξεκινήσει η πόντιση του αγωγού και ακόμη περισσότερο πότε θα ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο. Αυτή η ερώτηση έγινε από δημοτικούς συμβούλους και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Σεπτεμβρίου. Απαντώντας ο κ. Ζορμπάς, είπε ότι υπάρχει η δέσμευση από τον κατασκευαστή του έργου, ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και συμπλήρωσε ότι εντός της εβδομάδα (σ.σ. του δημοτικού συμβουλίου) θα υπήρχε συνάντηση και ενημέρωση για το θέμα.

Χθες, με την ευκαιρία της ενημέρωσης που έκανε ο δήμαρχος για τη δράση της συγκέντρωσης σχολικών ειδών, το Aegina Portal υπέβαλε ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης, που τελικά έγινε αυτή την εβδομάδα, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. Μαζί με τον κ. Γιάννη Ζορμπά, στην συνάντηση παραβρέθηκε ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της "Επιτροπής για τον σχεδιασμό μεγάλων, χρηματοδοτούμενων τεχνικών έργων". Πρόκειται για την νέα επιτροπή την οποία παρουσιάσαμε χθες.
 
Η δήλωση του κ. Γιάννη Ζορμπά:
 
"Την Τρίτη επισκεφθήκαμε την Τεχνική Υπηρεσία των Νήσων μαζί με τον πρόεδρο της πρόσφατης ορισμένης επιτροπής, που είναι ο κ. Τάκης Κουκούλης. Η επιτροπή αυτή θα έχει ένα εισηγητικό χαρακτήρα και μία επιμέλεια στα έργα τα οποία είναι υπό χρηματοδότηση, όπως αν έχετε δει όλοι ,την πρόσκληση "Αντώνης Τρίτσης", αλλά επίσης και σε άλλα προγράμματα χρηματοδοτικά όπως το ΠΕΠ Αττικής και άλλα, ίσως, ευρωπαϊκά προγράμματα. Μετά τη συνάντησή μας αυτή, είδαμε επίσης τον μηχανικό της Περιφέρειας, ο οποίος εποπτεύει το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού. Εκεί λάβαμε την διαβεβαίωση και το προγραμματισμό ότι εντός του Οκτωβρίου προγραμματίζεται να γίνει η πόντιση του αγωγού. Οι εργασίες στα δύο φρεάτια, τόσο στην Πέρανη, όσο και στο Λεόντι, προχωρούν κανονικά και ευελπιστούμε ότι και καιρού επιτρέποντος, ότι θα ξεκινήσει η πόντιση μέσα στον Οκτώβριο".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png