Πέντε νέα, επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Αίγινα.


Σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά σήμερα το βράδυ, στην Αίγινα έχουν εντοπιστεί πέντε νέα κρούσματα κορονοϊου. Πρόκειται για επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία αποτελούν στενές επαφές, του πρώτου κρούσματος. Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς στο ραδιόφωνο του Aegina Portal το πρώτο κρούσμα προήλθε μετά από τη επιστροφή του από έναν τουριστικό προορισμό ο οποίος θεωρείται υψηλού κινδύνου. "Θέλω να πω ότι αμέσως, από τη πρώτη μέρα έγινε η ιχνηλάτηση και τέθηκαν όλοι σε καραντίνα, απλά την επόμενη ημέρα επιβεβαιώθηκαν τα τέσσερα ως θετικά" είπε ο κ. Ζορμπάς.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά.



Ο κ. Ζορμπάς κάλεσε τους κατοίκους της Αίγινας να λαμβάνουν τα μέτρα ατομικής προστασίας κατά του κορονοϊού, να φορούν την μάσκα τους, να πλένουν τα χέρια τους, να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας: "Με αυτόν τον τρόπο, επειδή το νησί μας διανύει την τουριστική περίοδο, δεν έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος, και έχουμε τη ιδιότητα το νησί μας να είναι κοντά στον Πειραιά, όπου πολλοί από εμάς μεταβαίνουμε εκεί και επίσης δεχόμαστε και πολλούς επισκέπτες, θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους".

Ειδικότερα για το περιστατικό, ο κ. Ζορμπάς είπε ότι: "Ήταν ένα ζευγάρι, στο οποίο παρουσίασε η κυρία τα συμπτώματα. Ήρθε, έκανε το τεστ και εν συνεχεία όλες οι στενές επαφές που προανέφερα".
 
Στην ερώτηση εάν οι ασθενείς βρίσκονται σε κάποια νοσοκομειακή μονάδα των Αθηνών ή παραμένουν στην Αίγινα σε καραντίνα απάντησε: "Είναι εδώ, εκτός από το πρώτο περιστατικό που ανέφερα που είναι συμπτωματικό, τα άλλα τέσσερα είναι ασυμπτωματικά και παραμένουν υπό περιορισμό στην οικία τους, εδώ".
 
Τέλος, στην επισήμανση ότι από αύριο η Αίγινα, ως περιοχή της Περιφέρειας Αττικής πρέπει να εφαρμόσει να μέτρα τα οποία τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Ζορμπάς είπε: "Όπως βλέπετε η πολιτεία και ειδικά στην Περιφέρεια Αττικής εντείνει τα μέτρα και εγώ καλώ όλους του πολίτες να συνταχθούμε με αυτά τα μέτρα και ιδιαιτέρως με αυτές μας τις κινήσεις και με αυτήν την σοβαρότητα που πρέπει να δείξουμε να προστατέψουμε τους μεγαλύτερους ανθρώπους της κοινωνίας μας, τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τους ανθρώπους εκείνους τους οποίους πάσχουν από χρόνια νοσήματα και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png