Εμβληματικά κτήρια της Αίγινας, στα οποία η ιστορία κατέγραψε τις πρώτες στιγμές του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, επισκέφθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

 
Εμβληματικά κτήρια της Αίγινας, στα οποία η ιστορία κατέγραψε τις πρώτες στιγμές του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, όπως το Εϋνάρδειο, τη Μητρόπολη, το Κυβερνείο, αλλά και από τον μακραίωνο πολιτισμό του νησιού, όπως τον ναό της Αφαίας, επισκέφθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, μετά την σεμνή τελετή για τη υποδοχή της στο κτήριο του παλιού δημαρχείου. Στην μητρόπολη της Αίγινας που αποτέλεσε το πρώτο βουλευτήριο του Ελληνικού Κράτους, ο εφημέριος του ναού πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης ξενάγησε και την κυρία Αγγελοπούλου, που είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της δημοτικής επιτροπής.

Μετά την ξενάγηση στην Μητρόπολη της Αίγινας, η κυρία Αγγελοπούλου επισκέφθηκε το Κυβερνείο, "το πρώτο Μαξίμου", όπως συνηθίζει να το αναφέρει ο Μανώλης Κοττάκης. Οι εργασίες εκεί δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, όμως η κάμερα, με την ευκαιρία της επίσκεψης, κατέγραψε για πρώτη φορά ένα εκπληκτικό ψηφιδωτό που απεικονίζει έναν κροκόδειλο, στο δάπεδο ενός ισόγειου δωματίου. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, τα μέλη της Επιτροπής και ο υπεύθυνος των εργασιών την ενημέρωσαν για την πορεία του έργου και για τους τρόπους με τους οποίους θα γίνει η αξιοποίηση του Κυβερνείου. 

Δείτε φωτογραφίες εδώ.
 
Τελευταίος σταθμός των επισκέψεων η Αφαία, όπου η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου ξεναγήθηκε τόσο στον ναό, όσο και στο αρχαιολογικό μουσείο. Το μεσημέρι η κυρία Αγγελοπούλου γευμάτισε στον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png