Ο Κρις Σπύρου, πρώην βουλευτής στις ΗΠΑ, επισκέφθηκε την Μητρόπολη της Αίγινας.

 
Ο Κρις Σπύρου, ομογενής και πρώην βουλευτής στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Αίγινα, επισκέφθηκε χθες μαζί με τον πρώην δήμαρχο κ. Σάκη Σακκιώτη, την συνεργάτη του κ. Αμαλία Καλοκουβάρου και τον προσωπικό του φίλο κ. Σωτήρη Ρεκλείτη την Μητρόπολη της Αίγινας. Εκεί ο εφημέριος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης τον ξενάγησε, παρουσιάζοντας τα ιστορικά δεδομένα των πρώτων στιγμών του Ελληνικού Κράτους, από την άφιξη του Καποδίστρια και μετά.

Εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για την ιστορία της Αίγινας ως πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους, αναφέρθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα της 30ης Ιανουαρίου 2012, για την καθιέρωση της 26ης Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια, ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας για το Δήμο Αίγινας, λέγοντας ότι:
 
"Υπάρχει νομοθεσία η οποία αποδεικνύει ποια είναι η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας" είπε ο κ. Σπύρου και συνέχισε: "Όταν διάβασα το κείμενο της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2012, κατέληξα ότι η Αίγινα, λέει ο νόμος της πατρίδας, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Αυτό είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας".
 
Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο κ. Κρις Σπύρου έφυγε από την Ελλάδα στα 13 του χρόνια. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και είναι πτυχιούχος του Saint Anselm College, New Hampshire, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Goddart College, Vermont.To 1969 διορίζεται από τον πρόεδρο Nixon σύμβουλος επιτροπής Λευκού Οίκου και μια χρονιά αργότερα εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Πολιτείας του New Hampshire των ΗΠΑ . Από το 1974 ως το1984 εκλέγεται αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή της Πολιτείας του Νιού Χάμσαιρ. Το 1984 λαμβάνει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και κατέρχεται στις εκλογές ως Υποψήφιος Κυβερνήτης της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ, ανώτερη πολιτική θέση που έχει λάβει Έλληνας μη γεννημένος στην Αμερική. Το 1991 εκλέγεται πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας Νιού Χάμσαιρ. Το1994 Εκλέγεται Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Αθήνα. Το 2000 εκλέγεται εκλέκτορας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ ενώ το 2005 Εκλέγεται Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png