Επανήλθε το ηλεκτρικό στις περιοχές που αντιμετώπισαν προβλήματα.



Λίγο μετά τις 13:00 σήμερα το μεσημέρι, κάτοικοι από τους Αγίους και την Σουβάλα επικοινώνησαν με το Aegina Portal αναφέροντας προβλήματα με βυθίσεις και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στις περιοχές τους. Μετά την δημοσίευση για τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στις δύο αυτές περιοχές, έγινε γνωστό ότι παρόμοια προβλήματα υπήρχαν στον Μεσαγρό, στην Αγία Μαρίνα, στην Βαγία, στις Άλωνες, στους Αγίους Ασωμάτους, στις Πόρτες, στο Κλειδί και στην Παχειά Ράχη. Μικρή διακοπή αναφέρθηκε και από την περιοχή του Μαραθώνα, ενώ δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στο κέντρο της Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Τα προβλήματα αρχικά επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλη Λεούσης, αλλά και κάτοικοι των παραπάνω περιοχών μέσω του λογαριασμού του Aegina Portal στο Fb, όπου ανέφεραν παρόμοια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στον Μεσαγρό, στην Αγία Μαρίνα, στην Βαγία, στις Άλωνες, στους Αγίους Ασωμάτους, στις Πόρτες, στο Κλειδί και στην Παχειά Ράχη.
 
Η εικόνα των διακοπών ήταν περίπου η ίδια. Τα προβλήματα ξεκίνησαν το πρωί με την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για μία περίπου ώρα. Ακολούθησαν βυθίσεις του ηλεκτρικού ρεύματος. Η δεύτερη διακοπή ξεκίνησε  περίπου λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι. Όπως μας ενημέρωσαν από την περιοχή της Παχειάς Ράχης η διακοπή στην περιοχή αυτή ξεκίνησε από τις 11 το πρωί.

Κάτοικοι του νησιού αναφέρουν ότι θέλοντας να ενημερωθούν για το πρόβλημα, επικοινώνησαν με το τηλεφωνικό αριθμό για τις βλάβες του ηλεκτρικού ρεύματος στην Αίγινα. Ο αριθμός αυτός, μέσω μηνύματος, παρέπεμπε στον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου στο οποίο όμως δεν απαντούσε κανείς.
 
Στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΔΗΕ που αφορά τις προγραμματισμένες διακοπές, είχε ανακοινωθεί για την σημερινή ημέρα μόνο μία διακοπή στην περιοχή της Λεύκης από τις 8:00:00 πμ έως 3:00:00 μμ για λόγους συντήρησης.
 
Η έλλειψη ενημέρωσης επέτεινε την αγωνία των κατοίκων του νησιού, που δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα.
 
Λίγο μετά τις 14:40 Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε ότι μετά από την ενημέρωση που είχε από την ΔΕΔΔΗΕ, η διακοπή οφείλεται σε βλάβη, την οποία οι τεχνικοί προσπαθούν να εντοπίσουν και να επιδιορθώσουν.
 
Aργότερα στις 15: 20 το ρεύμα επανήλθε στην Αγία Μαρίνα, Βαγία, Άλωνες και Μεσαγρό, γεγονός που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης.
 
Στις 16:00 σε νεώτερη επικοινωνία με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, είπε ότι το πρόβλημα παραμένει στις περιοχές Σφεντούρι και Κλειδί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Γιάννη Ζορμπά:

"Όπως ενημερώθηκα από τον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΗ, η διακοπή ηλεκτροδότησης που σημειώθηκε σε ορισμένες περιοχές του νησιού οφείλεται σε βλάβη του τοπικού δικτύου. Πλέον έχει αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και η βλάβη έχει περιοριστεί στην Νοτιοανατολική πλευρά στις περιοχές Σφεντούρι, Κλειδί και προς το 9άστηλο. Εξειδικευμένο συνεργείο της ΔΕΗ επιχειρεί για την πλήρη αποκατάσταση".

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση από τον πρόεδρο της Κοινοτητας Πέρδικας κ. Μιχάλη Μαρτή αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα στις περιοχές Σφεντούρι και Κλειδί.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png