"Το Κοριτσάκι με τα σπίρτα". Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι στους δρόμους της Αίγινας.

Καθώς πλησιάζουν οι ημέρες των γιορτών ανακοινώνονται σταδιακά οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια τους σε διάφορα σημεία στην Αίγινα. Μία από αυτές είναι το θέατρο δρόμου, που θα παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα "Παίζω Δρόμος" και αφορά την παραλλαγή γύρω από το χριστουγεννιάτικο παραμύθι "Το Κοριτσάκι με τα σπίρτα". Το χριστουγεννιάτικο δρώμενο είναι σε σκηνοθεσία Jean - Jacques Tesson, ενώ συμμετέχει το γυμναστήριο ΝΑΜΑ και δεκαπέντε ακόμη ηθοποιοί.

Κεντρικό πρόσωπο, το φτωχό κοριτσάκι σε ένα μίζερο και σκοτεινό περιβάλλον. Όλοι γύρω της προχωρούν, θλιβεροί, ενώ κοντεύουν οι γιορτές. Αλλά χάρη στο μαγικό σπίρτο που ανάβει η κοπέλα, ο κόσμος ξαφνικά μεταμορφώνεται, τα όνειρα της ζωντανεύουν (το δέντρο πάνω στο κάρο φωτίζεται, ο μάγος στα ξυλοπόδαρα ρίχνει χιόνι, άγγελοι και άσπρα πλάσματα εμφανίζονται, οι φτωχοί άνθρωποι γίνονται πρίγκιπες και πριγκίπισσες).

Κάθε φορά που θα ανάψει σπίρτο, θα γίνει μία στάση: 3 στάσεις στην οδό Σπύρου Ρόδη και μία τελευταία στο Πύργο του Μαρκέλλου όπου θα καταλήξει η πορεία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png