Το πρόβλημα της άναρχης στάθμευσης των οχημάτων στην περιοχή της Παναγίτσας.


Είναι ένα πρόβλημα το οποίο σαφώς και δεν είναι καινούργιο, είναι όμως χαρακτηριστικό και τα αποτελέσματα που επιφέρει μπορούν να γίνουν άκρως επικίνδυνα. Λίγες ημέρες πριν, σε ένα εξαιρετικά επείγον περιστατικό, μία μητέρα προσπάθησε να μεταφέρει το τραυματισμένο παιδί της σε έναν από τους δύο παιδίατρους του νησιού, που έχουν τα ιατρεία τους στην οδό Αχιλλέως.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί μέχρι την είσοδο του ιατρείου με αυτοκίνητο. Τελικά ήταν μία από τις τυχερές μέρες ή καλύτερα στιγμές, αφού το αυτοκίνητο κατάφερε να στρίψει, να περάσει μπροστά από το περίπτερο, όπου δεν υπήρχε κάποιος πεζός, και να κατευθυνθεί στην συνέχεια στην οδό Αχιλλέως. Υπενθυμίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει παιδίατρος.

Το πρόβλημα είναι ότι το τμήμα του δρόμου ανάμεσα στις οδούς Θερμοπυλών και Αχιλλέως χρησιμοποιείται ως parking, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μία περιοχή με πολύ αυξημένη κυκλοφορία. Τα αυτοκίνητα παρκάρονται εκεί ανεξέλεγκτα, άναρχα, σε διπλές σειρές, άλλα με αναμμένα τα αλάρμ.

Η ανάγκη να περάσει ένα ασθενοφόρο, ένα όχημα της πυροσβεστικής ή ένα όχημα που θα εξυπηρετήσει μία άλλη επείγουσα ανάγκη παραβλέπεται από την ανάγκη για παρκάρισμα.

Φυσικά δεν συζητάμε την ανάγκη - δυνατότητα να περάσει μία γυναίκα με καρότσι και παιδιά της, ειδικά τα βράδια τους καλοκαιρινούς μήνες ή κάποιο ΑΜΕΑ με αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν υπάρχει περίπτωση. Γιατί ακόμη κι αν καταφέρει με κίνδυνο της ζωής του να φτάσει μέχρι την ράμπα μπροστά από την Παναγίτσα, κάποιο μεγάλο τζιπ θα είναι παρκαρισμένο φαρδύ - πλατύ πάνω στο πεζοδρόμιο.

Παρόμοια σημεία υπάρχουν και άλλα στην Αίγινα. Ίσως πιο επικίνδυνα ή κραυγαλέα επικίνδυνα και θα παρουσιαστούν την επόμενη περίοδο. Η βιωματική εμπειρία, ειδικά όταν αφορά θέματα υγείας, αποτελεί την πιο ισχυρή παρακίνηση, ακόμη κι αν κάποια πράγματα έχουν χιλιοειπωθεί.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png