Ανοικτά θα παραμείνουν δύο τμήματα του 1ου Δημοτικού σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.


update: Ανοικτά θα παραμείνουν δύο τμήματα του 1ου Δημοτικού σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, που είχαμε από τον διευθυντή του σχολείου κύριο Νεκτάριο Κουκούλη. Ο κύριος Κουκούλης μας ενημέρωσε ότι το Δελτίο Τύπου περιέχει λάθος κάνοντας την ακόλουθη δήλωση: "Το Σχολείο κλείνει πλην των τμημάτων Α1 και Γ2, που λειτουργούν κανονικά διότι είχαν κλείσει σε προηγούμενο χρονικό διάστημα. Τα τμήματα Δ2, Γ1 και Β1 που έκλεισαν πρόσφατα θα ξανανοίξουν με το συνολικό άνοιγμα του Σχολείου, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, αν εν τω μεταξύ δεν έχουν κλείσει πανελληνίως τα σχολεία για Χριστούγεννα νωρίτερα.

Κατά συνέπεια και σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση από τον Διευθυντή του σχολείου κλειστό θα παραμείνει από αύριο Τετάρτη και για επτά ημερολογιακές ημέρες το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Αίγινας εκτός των τμημάτων Α1 και Γ2. Η ανακοίνωση για την προληπτική παύση λειτουργίας του 1ου Δημοτικού, έγινε πριν από λίγο με Δελτίο Τύπου από τη Νομαρχία Πειραιά και αφορά την εφαρμογή των μέτρων για τη μετάδοση του ιού της νέας γρίπης. Στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο είχαν κλείσει κατά περιόδους κάποιες τάξεις, όμως από αύριο θα κλείσει ολόκληρη η σχολική μονάδα. Από σήμερα άλλωστε παραμένει κλειστό και ένα τμήμα του ΕΠΑΛ Αίγινας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά, η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά, κατόπιν ενημέρωσης από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η διακοπή λειτουργίας των σχολείων για επτά ημερολογιακές ημέρες γίνεται για προληπτικούς λόγους και έχει ως στόχο την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του νέου ιού της γρίπης Α (Η1Ν1). Επισημαίνεται ότι στο διάστημα αυτό είναι απαραίτητο όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων των οποίων διακόπτεται η λειτουργία, να απέχουν από άλλα μαθήματα ή ομαδικές εξωσχολικές δραστηριότητες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png