Πως θα επηρεάσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, τα μέτρα του χάρτη υγειονομικής προστασίας για τον κορονοϊό.

 
Για το σύνολο της νησιωτικής χώρας, αλλά ειδικά για προορισμούς με μεγάλη επιβατική κίνηση όπως είναι η Αίγινα, ο χάρτης υγειονομικής προστασίας επηρεάζει την πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία επανέρχεται, καθώς ο χάρτης μοιάζει να "επικαιροποιεί" διατάξεις που είχαν ληφθεί τους προηγούμενους μήνες, ανάλογα με την ένταση της υγειονομικής επιβάρυνσης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής προστασίας η Αίγινα βρίσκεται από σήμερα και για τις επόμενες δεκατέσσερις ημέρες (ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες ή και συχνότερα ανάλογα τις εξελίξεις) σε "Επίπεδο 3. Αυξημένης Επιτήρησης", αυτό μεταφράζεται σε 50% στα πλοία, ως ποσοτικός περιορισμός στις μετακινήσεις, από τον τόπο/σημείο αναχώρησης ή εσωτερικής μετακίνησης.
 
Πιο συγκεκριμένα:
 
Επίπεδο 1. Ετοιμότητας: 80% σε πλοία
Επίπεδο 2. Επιτήρησης: 65% σε πλοία
Επίπεδο 3. Αυξημένης Επιτήρησης: 50% σε πλοία
Επίπεδο 4. Αυξημένου Κινδύνου: Δεν γίνεται αναφορά στα πλοία, αλλά σε συνολική απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της ΠΕ στην οποία αφορούν τα μέτρα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την ανάγνωση του "Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19".