"Στα ίχνη του Ιωάννη Καποδίστρια". Τοποθετήθηκαν ενημερωτικές πινακίδες για την "καποδιστριακή διαδρομή" στην Αίγινα.

 
"Στα ίχνη του Ιωάννη Καποδίστρια" είναι ο τίτλος της σειράς  ενημερωτικών πινακίδων, που τοποθετήθηκαν σήμερα σε εννέα σημεία του ιστορικού κέντρου και σκοπό έχουν να ενημερώσουν τους επισκέπτες και τους κατοίκους της Αίγινας για την συμμετοχή εμβληματικών μνημείων ή τοποθεσιών, στην σπουδαία ιστορική περίοδο κατά την οποία ο Ιωάννης Καποδίστριας έζησε στην Αίγινα και εργάστηκε δημιουργώντας το ελληνικό κράτος.

Είναι η χάραξη της "καποδιστριακής διαδρομής" που περιλαμβάνει: το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, τον Πύργο του Μαρκέλλου, το Κυβερνείο, την Μητρόπολη της Αίγινας, το Εϋνάρδειο, το Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, την προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια και το Ορφανοτροφείο - Φυλακές.
 
Η τοποθέτηση έγινε με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης του Κυβερνείου της Αίγινας. Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Γιώργος Τσατήρης εκπρόσωπος του δήμου Αίγινας στο Δίκτυο Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας, η κυρία Προνόη Θεολογίδου μέλος της Επιτροπής του Δήμου Αίγινας για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και η κυρία Ελένη Σταμπόγλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Καποδίστρια.
 
Οι πινακίδες είναι γραμμένες στα ελληνικά και στα αγγλικά και διαθέτουν qr code ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να συνδεθεί με το κινητό του και μέσω μίας εφαρμογής να έχει πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες γι' αυτή τη διαδρομή.  Κάθε μία από αυτές τις πινακίδες έχει ένα σύντομο ενημερωτικό σημείωμα για το μνημείο στο οποίο βρίσκεται ο επισκέπτης, και την τοποθεσία του στον χάρτη της "καποδιστριακής διαδρομής".
 
Η σημερινή δράση, εκτός από την σύνδεσή της με την πολυαναμενόμενη έκθεση στο ιστορικό κτήριο του Κυβερνείου, καλύπτει την ανάγκη που υπάρχει για χρόνια τώρα στην Αίγινα, τα μνημεία του νησιού να έχουν μία πινακίδα που να αναφέρει το όνομά τους και κάποια ιστορικά στοιχεία.
 
Η δράση έγινε σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας" iccn.gr - στο οποίο προεδρεύει αυτή την περίοδο ο Δήμος Αίγινας, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Ζορμπά, τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Καποδίστρια και την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η παραγωγή των πινακίδων έγινε χάρη στην ευγενική υποστήριξη της εταιρείας ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. που έχει αναλάβει το έργο αποκατάστασης του Κυβερνείου.
 
Στο Aegina Portal μίλησε ο κ. Γιώργος Τσατήρης, εκπρόσωπος της Αίγινας στο Δίκτυο Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας, παρουσιάζοντας του λόγους αυτής της πρωτοβουλίας και ευχήθηκε ότι έτσι "η πόλη μας, η Αίγινα και το νησί μας θα αναδείξει, ότι σε αυτό δημιουργήθηκε η νεότερη Ελλάδα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png