Σε επίπεδο Υγειονομικής Ασφάλειας "Α - Επιτήρησης" η Αίγινα. Νέος Χάρτης Yγειονομικής Aσφάλειας & Προστασίας από τον COVID-19. [upd]


Σε επίπεδο Υγειονομικής Ασφάλειας "Α - Επιτήρησης" χρώματος κίτρινο, θα βρίσκεται η Αίγινα και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων (πλην της Σαλαμίνας) από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον κορονοϊό και σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

[upd] Δείτε τον νέο χάρτη με τα Επίπεδα Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας σε pdf



Ο νέος υγειονομικός χάρτης που θα ισχύει από τις 3 Νοεμβρίου έχει δύο ζώνες αντί για τέσσερις: την κίτρινη και την κόκκινη ζώνη. Το επίπεδο Α το κίτρινο, είναι το επίπεδο επιτήρησης και το επίπεδο Β το κόκκινο, είναι  αυξημένου κινδύνου.
 
Από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 06:00 το πρωί και για έναν μήνα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς σε όλη τη χώρα θα ισχύουν τα ακόλουθα ενιαία μέτρα:
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας, παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «η μάσκα είναι το καλύτερο μέσο προστασίας που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο». Η επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς χρήση μάσκας.
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ. σε όλη τη χώρα, προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Του μέτρου εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία και για λόγους υγείας.
  • Τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να προστατεύεται η υγεία αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.
  • Τηλεκπαίδευση σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με εξαίρεση τις κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων.
  • Σε όλη τη χώρα επίσης αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας.
  • Σε όλη τη χώρα μένουν ανοιχτά το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα σχολεία, οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png