Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Σε εξέλιξη είναι η συντήρηση των δύο δημοτικών κτηρίων. Τι συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή.


Η συντήρηση στους εξωτερικούς χώρους δύο δημοτικών κτηρίων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Πρόκειται για τα κτήρια που στεγάζουν το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης και την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην περιοχή του Μεριστού. Οι εργασίες εκτελούνται από τον Δήμο της Αίγινας. Και στις δύο περιπτώσεις την επιμέλεια των εργασιών έχει ο κ. Γιώργος Καρύδης ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά.

Ωστόσο, η συζήτηση για τα δημοτικά κτήρια, την επισκευή και την αποκατάστασή τους άνοιξε και στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τοποθέτηση Παναγιώτη Κουκούλη και Γιάννη Ζορμπά.



Στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου της Κυψέλης.
 
Οι εργασίες που έχουν γίνει αφορούν το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων του κτηρίου (έχει γίνει αλλαγή του χρώματος από ώχρα σε κεραμιδί), την επισκευή των κουφωμάτων, των παραθύρων και το βάψιμο τους (εκτός του επάνω ορόφου που είχαν αντικατασταθεί πρόσφατα από την ΚΕΔΑ επί προεδρίας κ. Καίτης Σαλπέα) και προστέθηκαν επίκρανα στις εξωτερικές κολόνες της κεντρικής εισόδου στο ισόγειο.
 
Επίσης με εθελοντική εργασία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Μηνά Γιαννούλη έχει γίνει συντήρηση σε εξωτερικά σημεία. Τέλος έγινε μία συστηματική προσπάθεια στο κλάδεμα του περιβάλλοντος χώρου. Οι εργασίες στο κτήριο θα ολοκληρωθούν με το βάψιμο κάποιων εξωτερικών σημείων του κτηρίου που έχουν απομείνει.


 
Στο κτήριο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό.
 
Και εκεί οι εργασίες αφορούν το βάψιμο του εξωτερικού χώρου την αλλαγή της πινακίδας και έναν γενικότερο καλλωπισμό.
 
Η συζήτηση για τα δημοτικά κτήρια στην Οικονομική Επιτροπή.
 
Στην συζήτηση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε στις 10 Νοεμβρίου και με αφορμή τα θέματα για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης της ΚΕΔΑ, ο κ. Φίλιππος Τζίτζης ρώτησε εάν οι εργασίες που γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης εντάσσονται ή θα συμπεριληφθούν σε κάποιο κωδικό (σ.σ. του προϋπολογισμού της ΚΕΔΑ). Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη απάντησε ότι οι εργασίες γίνονται από τον δήμο της Αίγινας και όχι από την ΚΕΔΑ.
 
To Aegina Portal επικοινώνησε σήμερα με την κυρία Μαίρη Κουκούλη και σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι οι εργασίες στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης γίνονται με απόφαση δημάρχου.
 
Ποια ήταν η τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Κουκούλη για την επισκευή και αποκατάσταση των δημοτικών κτηρίων στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
 
"Πρέπει κατά την άποψή μου να καταλήξουμε το τι χρειάζεται για την επισκευή και την αποκατάσταση όλων αυτών των κτηρίων τα οποία διαχειρίζεται και η ΚΕΔΑ αλλά και ο δήμος γενικότερα. Πρέπει να καταλήξουμε σε τεκμηριωμένες προτάσεις, την στιγμή μάλιστα που από ότι βλέπουμε υπάρχει μία κινητικότητα με προγράμματα και προσκλήσεις για επισκευές δημοτικών κτηρίων. Είναι μια ευκαιρία και στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και στο Πράσινο Ταμείο  υπάρχουν επιχορηγήσεις που αφορούν τις επισκευές των υφιστάμενων κτηρίων. Πρέπει να τις αξιοποιήσουμε, να τις εκμεταλλευτούμε και χρειάζεται καλή προετοιμασία, αυτό ήθελα να τονίσω".
 
Τι απάντησε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς
 
"Σε αυτό που ανέφερε προηγουμένως ο κ. Κουκούλης σχετικά με την συμμετοχή μας σε αυτές τις προσκλήσεις, πραγματικά, ειδικά τώρα τελευταία είναι πάρα πολλές. Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με κάθε τρόπο, έχουμε γενικότερα μία ευρύτερη συνεργασία. Απλά θέλει μία μεθόδευση, θέλει μία καθημερινή παρακολούθηση και να μπορεί κάποιος να συμμετέχει. Απλά να πω ότι στις προηγούμενες προσκλήσεις που ήταν προς τους δήμους η ανακαίνιση ή η αναμόρφωση εμβληματικών κτηρίων ήταν μεγάλου προϋπολογισμού, νομίζω τώρα τελευταία το άλλαξαν αυτό, δεν ήταν πριν όσο αφορά τα δημοτικά κτήρια. Και φυσικά είναι και το άλλο που συζητάμε, το πως να κάνουμε μία μελέτη για το παλιό δημοτικό δημαρχείο, το ιστορικό δημαρχείο του δήμου που είναι κάτω στην παραλία". 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png