Σε τι βαθμό τηρούνται οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για τον κορονοϊό στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού.

 
Μία λιτή επιστολή αναγνώστη του Aegina Portal που αναφέρει πως εδώ και μερικές ημέρες οι έλεγχοι στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Αίγινα προς Πειραιά, αλλά και αντίστροφα είναι ανύπαρκτοι, αλλά και ο προβληματισμός που ανέπτυξε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παντελής Μεθενίτης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επαναφέρουν το ζήτημα της τήρησης των υγειονομικών κανονισμών για τον κορονοϊό  στην ακτοπλοΐα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μεθενίτης είχε πει ότι "οι συμπολίτες μας είναι λίγο μπερδεμένοι ως προς τις πρακτικές", αναφέροντας ως παράδειγμα ότι "κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας με 50 κρούσματα πανελλαδικά, υπήρχε μία μεγάλη αυστηρότητα όσο αφορά την διέλευση με τα καράβια κι εμείς τους υποδεχόμασταν ραντίζοντας τα αυτοκίνητά τους", συμπληρώνοντας ότι: "Σε αυτή την πανδημία των 3.500 κρουσμάτων ημερησίως τα μέτρα είναι πολύ πιο ελαφριά κι αυτό δημιουργεί στους πολίτες έναν δισταγμό ως προς το ποιος αποφασίζει, τι αποφασίζει και ποιες ενέργειες γίνονται και αν είναι οι σωστές".
 
Σχετικά με το ζήτημα της τήρησης των μέτρων στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που εξυπηρετούν το νησί, το Aegina Portal επικοινώνησε με τον Λιμενάρχη κ. Αργύρη Φραγκούλη ο οποίος είπε ότι έλεγχοι γίνονται και ότι θα γίνουν εντατικότεροι το επόμενο διάστημα. Επίσης ότι υπάρχει συνεργασία με τον Πειραιά ώστε οι αυτοί οι έλεγχοι να είναι αυστηροί. Για τα πρακτορεία τόνισε ότι έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες ώστε να μην εκδίδονται εισιτήρια σε επιβάτες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Τόνισε ότι ειδικά τα Σαββατοκύριακα υπάλληλοι του υπουργείου ελέγχουν την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων στα πλοία. Τέλος, είπε ότι η κίνηση στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια είναι περιορισμένη,  ενώ σημείωσε ότι το Λιμεναρχείο της Αίγινας είναι υποστελεχωμένο, τονίζοντας ότι η υποστελέχωση αυτή ήταν έντονη τις τελευταίες ημέρες".
 
Το Aegina Portal στις 3 Νοεμβρίου είχε δημοσιεύσει τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία, ένα εκτενές κείμενο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με τα μέτρα πρόληψης στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται στο έγγραφο σχεδίου πρόληψης και ελέγχου που θα πρέπει να υφίσταται στα πλοία και του οποίου οι ναυτικοί θα πρέπει να έχουν σαφή γνώση, ενώ περιγράφει αναλυτικά μία σειρά από ζητήματα που αφορούν την ενημέρωση των επιβατών πριν την επιβίβαση, κατά την έκδοση και αγορά εισιτηρίων, των μέγιστο αριθμό επιβατών, την συμπλήρωση ερωτηματολογίου δήλωσης υγείας και άλλα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png