Μανώλης Λογοθέτης: Ο δήμος να αναλάβει την πρωτοβουλία να ξεκαθαρίσει την επιδημιολογική κατάσταση του νησιού.

 
 
Τοποθέτηση σχετικά με το ζήτημα του κορονοϊού έκανε ο ιατρός κ. Μανώλης Λογοθέτης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας από τον δήμο να αναλάβει την πρωτοβουλία για να ξεκαθαρίσει την επιδημιολογική κατάσταση του νησιού, τονίζοντας ότι αυτό γίνεται εύκολα με στοχευμένα rapid test και με στοχευμένα αντισώματα. Παράλληλα, τόνισε ότι ο δήμος αποφεύγει να δεχθεί την οποιαδήποτε συζήτηση, είτε στην Επιτροπή Υγείας, είτε ακόμη και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της διασποράς.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Τι είπε ο κ. Λογοθέτης:
 
Νομίζω τον λίγο χρόνο που έχω στην διάθεσή μου θα πρέπει να τον καταναλώσω στο βασικότερο κοινωνικό, υγειονομικό θέμα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και βέβαια και στο νησί μας. Αφορά τον κορονοϊό και πως αντιμετωπίζεται ο κορονοϊός και η διασπορά του, είτε στις μεγάλες πόλεις, είτε στην επαρχία όπως είμαστε εμείς.
 
Θέλω να καταθέσω αρχικά, την ευρωπαϊκή οδηγία εδώ και έναν - ενάμιση μήνα, που λέει ότι στους μικρούς κοινωνικούς τόπους, προτεραιότητα έχει η ιχνηλάτηση της διασποράς και η προστασία του ευπαθούς πληθυσμού. Και δεύτερον θέλω να επαναφέρω την συζήτηση την οποία έχει κάνει ο ίδιος ο Θεοδωρικάκος όταν είπε ότι πρέπει επιτέλους η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στις επιμέρους περιοχές.
 
Είναι δύο κουβέντες που δεν μπορεί να αγνοηθούνε από καμιά συζήτηση όσο αφορά τον κορονοϊό. Κι όμως εδώ στην Αίγινα δεν γίνεται η παραμικρή συζήτηση σε σχέση με τον κορονοϊό και πως αντιμετωπίζει η κοινωνία και ο δήμος το ζήτημα της εξάπλωσής του πάνω στο νησί.
 
Δεν μπορώ να δεχθώ με κανέναν τρόπο τις κουβέντες του δημάρχου, που βγαίνει και λέει ότι εμείς με ατομική ευθύνη, ο καθένας μας έχει καταφέρει και το νησί έχει πάει σχετικά καλά σε σχέση με τον κορονοϊό, επειδή δεν έχει κανένα θύμα. Κρούσματα έχει, αναγνωρίσιμα και κύρια όταν εκδηλώνονται οι παθήσεις και όχι μέσα από μία σειρά από εξετάσεις που πρέπει να γίνονται για να προσδιοριστεί η διασπορά του.
 
Εάν η διασπορά είναι εντελώς διαφορετική, από εκείνη την οποία πιθανά να υπάρχει οφείλεται στην κοινωνική διασύνδεση του νησιού, ότι έχει πολύ μεγάλα κομμάτια σχετικά απομονωμένα και στο ότι ο κορονοϊός αυτή τη στιγμή δεν έχει εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που να είναι εύκολα σε μέρη που υπάρχει πυκνή συγκέντρωση ανθρώπων να διασπείρεται εύκολα.
 
Ξανά επανέρχομαι στο βασικό τμήμα που είναι: πρέπει ο δήμος να αναλάβει την πρωτοβουλία να ξεκαθαρίσει την επιδημιολογική κατάσταση του νησιού, που γίνεται πάρα πολύ εύκολα αυτό το πράγμα με στοχευμένα rapid test και με στοχευμένα αντισώματα και όχι να βγαίνει να λέει ότι είμαστε εντάξει εφόσον δεν έχουμε μέχρι στιγμής τέτοια κατάσταση πολλών κρουσμάτων.
 
Συστηματικά, ο δήμος αποφεύγει να δεχθεί την οποιαδήποτε συζήτηση, είτε στην Επιτροπή Υγείας, είτε ακόμη και στο Δημοτικό Συμβούλιο για να στήσει πραγματικά τις δυνάμεις που διαθέτει για την αντιμετώπιση της διασποράς".
 
Τέλος ο κ. Λογοθέτης είπε ότι είναι έτοιμος τα όσα είπε να τα προβάλει στην κοινωνία της Αίγινας μέσα από ανοιχτό γράμμα - έκκληση προς τον δήμαρχο ώστε να ενεργοποιήσει
το διάλογο και το τι πρέπει ακριβώς να γίνει για τον κορονοϊό.
 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, που στην αρχή της συνεδρίασης είχε ενημερώσει το Σώμα ότι δεν υπάρχει αλλαγή της επιδημιολογικής κατάστασης,  απάντησε ότι σέβεται τις απόψεις του κ. Λογοθέτη σε επιδημιολογικά στοιχεία, αλλά διαφωνεί όσον αφορά τη πολιτική του θέση. Σημείωσε πως δεν είπε ποτέ ότι "ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα" και συμπλήρωσε ότι "εγώ μίλησα από την αρχή της καταγραφής του φαινομένου έως και το τελευταίο δελτίο τύπου".  
 
Σε άλλο σημείο είπε ότι πολύ σύντομα ο δήμος θα παραλάβει 1.000 rapid test, καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία για την προμήθειά τους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png