Η επισκευή - "μεταμόρφωση" ενός απορριμματοφόρου, που δεν λειτουργούσε από το 2014. Η ερώτηση του Σταμάτη Μαρμαρινού και οι απαντήσεις που δόθηκαν.

 
Μία ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Σταμάτη Μαρμαρινού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Δεκεμβρίου, έφερε στην επιφάνεια μία ακόμη επισκευή απορριμματοφόρου οχήματος που βρίσκονταν εκτός λειτουργίας στο χώρο μεταφόρτωσης απορριμάτων της Σκοτεινής. Πρόκειται για ένα όχημα, το οποίο κυριολεκτικά "μεταμορφώθηκε" και μάλιστα με την εργασία των υπαλλήλων του συνεργείου του δήμου της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις Σ. Μαρμαρινού, Ν. Πτερούδη και Γ. Ζορμπά.



Επιστρέφοντας στην ερώτηση που έκανε ο κ. Σταμάτης Μαρμαρινός αυτή αφορούσε την ενημέρωση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής για τέτοιου είδους δαπάνες και έφερε την επισκευή του οχήματος ως παράδειγμα, σημειώνοντας ότι καλώς φτιάχτηκε, θέτοντας το ερώτημα εάν γνωρίζει κανείς πόσο στοίχισε η επισκευή του. Ο κ. Μαρμαρινός σημείωσε ότι σε συνεδριάσεις Οικονομικών Επιτροπών της προηγούμενης διοίκησης έρχονταν προς συζήτηση ζητήματα που σχετίζονταν με την αλλαγή ανταλλακτικών κτλ.


Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι για τις προμήθειες ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται και ότι οι διαδικασίες αυτές παραμένουν οι ίδιες όπως και στην περίοδο της προηγούμενης διοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοια ζητήματα (σ.σ. για την αλλαγή ενός ανταλλακτικού) έρχονταν στην Οικονομική Επιτροπή επειδή δεν ακολουθούνταν αυτές οι διαδικασίες.
 
Στο θέμα παρενέβη και ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης ο οποίος είπε ότι το αυτοκίνητο φτιάχθηκε από τους εργάτες του δήμου. "Το αυτοκίνητο έχει γίνει όλο από τους εργάτες του δήμου" είπε. Να σημειώσουμε ωστόσο ότι ο κ. Πτερούδης είπε ότι το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο για 9 χρόνια, ενώ σύμφωνα με Έγγραφο Ανάληψης Υποχρέωσης που έψαξε και βρήκε το Aegina Portal το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι ακινητοποιημένο από το 2014. Επίσης, ο κ. Πτερούδης είπε ότι με την συντήρηση αυτού του οχήματος η Υπηρεσία Καθαριότητας διαθέτει εννέα ετοιμοπόλεμα οχήματα.
 
Ο κ. Μαρμαρινός είπε ότι δεν αναφέρθηκε στους υπαλλήλους του δήμου και ρώτησε εάν γνωρίζει κανείς πόσο κόστισε η επισκευή αυτού του οχήματος. "Παλιά στην Οικονομική Επιτροπή, θυμάμαι να μιλάμε για ένα φανάρι, για μία ρόδα" και σημείωσε ότι τώρα δεν περνάει τίποτα από όλα αυτά στην Οικονομική Επιτροπή.
 
Στην απάντησή του ο κ. Ζορμπάς είπε ότι με την τοποθέτηση του o κ. Μαρμαρινός, ότι δηλαδή μπορεί ως δήμαρχος να δαπανήσει όσα χρήματα θέλει, κατ' ουσία απαξιώνει τους προϊσταμένους των τεχνικών και των οικονομικών υπηρεσιών που ασχολούνται με τις προμήθειες, τις αναθέσεις και τις συμβάσεις και τόνισε ότι: "Η κάθε διαδικασία γίνεται με τον σύννομο τρόπο, την απαραίτητη τεκμηρίωση και όπως προβλέπει ο νόμος". Τέλος ζήτησε από τον κ. Μαρμαρινό να δει την οικονομική κατάσταση του δήμου, λαμβάνοντας υπόψιν του οικονομικά στοιχεία του εννεαμήνου, αλλά να περιμένει και τα οικονομικά στοιχεία της τρέχουσας χρήσης, όπως αυτά θα αποτυπωθούν 31 Δεκεμβρίου 2020.
 
Αναφορικά με τη διαδικασία της Οικονομικής Επιτροπής είπε ότι: "Η διαδικασία δεν έχει αλλάξει και αν τότε στην Οικονομική Επιτροπή, μάλλον στην προηγούμενη δημοτική αρχή που είχα και την τιμή, όπως με είχε ορίσει το δημοτικό συμβούλιο να είμαι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής να θυμίσω ότι ερχόντουσαν προς έγκριση και επικύρωση αποφάσεις δημάρχου που ήταν εκτός της διαδικασίας ", ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι: "Αυτό που γινόταν τότε γίνεται και τώρα. Απλά ο συνάδελφος αναφέρεται σε μία περιπτωσιολογία όπου κάποιες αποφάσεις και κάποιες αναθέσεις έρχονταν στην Οικονομική λόγω της μη αναφερθήσας διαδικασίας".
 
Ο κ. Μαρμαρινός σε εκείνη την συνεδρίαση δεν έλαβε απάντηση για το ακριβές ποσό που διέθεσε ο δήμος για την επισκευή του οχήματος. Το Aegina Portal αναζητώντας αποφάσεις στην Διαύγεια με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, διαπίστωσε ότι το πρώτο πρακτικό της Τριμελούς Επιτροπής Επισκευής Οχημάτων για το συγκεκριμένο όχημα συντάχθηκε στις 12 Ιουνίου 2020, ένα δεύτερο στις  22 Σεπτεμβρίου 2020 και στην συνέχεια στις 30 Νοεμβρίου 2020.
 
Επειδή τα στοιχεία του Aegina Portal για το ποσό που διέθεσε ο δήμος βασίζονται αποκλειστικά στις Αποφάσεις Ανάληψης Υποχρέωσης, που έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια και απο τις οποίες υπολείπεται μία που ακόμη δεν έχει αναρτηθεί και που αφορά στην επιδιόρθωση βλάβης στο σύστημα πέδησης του οχήματος, θα αναμείνουμε την επίσημη ενημέρωση για το συνολικό κόστος που έχουμε ζητήσει.
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ προέρχονται από τον λογαριασμό του FB του κ. Γιάννη Ζορμπά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png