Δεν έγινε η οριστική παραλαβή του έργου στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας. Διαπιστώθηκαν παραλήψεις και εκφράστηκαν πολλές αντιδράσεις είπε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.

 
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, μαζί με αρμόδιους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, τον πρόεδρο του ΔΑΟΑ κ. Μάριο Γκαρή και μέλη της διοίκησης επισκέφθηκαν σήμερα το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, προκειμένου να γίνει η διαδικασία για την οριστική παραλαβή του έργου.

Ωστόσο, όπως επισήμανε η κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη η εικόνα που παρουσιάζει δεν είναι ικανοποιητική, επομένως δεν θα γίνει η οριστική παραλαβή του γηπέδου. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε ότι διαπιστώθηκαν παραλήψεις και εκφράστηκαν πολλές αντιδράσεις από τους χρήστες του σταδίου. Από την πλευρά του Αναδόχου του έργου ο κ. Ιάσονας Γκαζιάνης δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι τα προβλήματα στο  ταρτάν δεν οφείλονται στην κατασκευή αλλά στην μελέτη του έργου.
 
Τι δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη
 
"Βρισκόμαστε στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, όπου το έχουμε επισκεφθεί με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να γίνει η οριστική παραλαβή. Το γήπεδο αυτό ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018 από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, παρόλα αυτά  όμως η εικόνα που παρουσιάζει δεν είναι ικανοποιητική, επομένως δεν θα γίνει η οριστική παραλαβή του γηπέδου. Και θα πρέπει λοιπόν με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τον δήμο, αλλά και τον εργολάβο, που ήταν ο εκτελεστής του έργου, να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τα όποια κενά έχουν δημιουργηθεί και οι όποιες αστοχίες".   
 
"Θα ήθελα εδώ να συμπληρώσω ότι τον Σεπτέμβριο έγιναν κάποιες διορθωτικές κινήσεις εκ μέρους του εργολάβου και μετά από την εισήγησή μας προς αυτόν, από την νέα διοίκηση της Περιφέρειας, όμως παρόλα αυτά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν επαρκείς οι διεργασίες που έγιναν και για αυτό πάμε σε εκ νέου διαπραγματεύσεις για την επίλυση του προβλήματος".
 
Τι δήλωσε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς
 
"Σήμερα κατά την εκτέλεση της οριστικής παραλαβής για την αποκατάσταση το Δημοτικού Σταδίου Αίγινας, εκφράστηκαν πολλές αντιδράσεις από τους χρήστες τόσο του σταδίου, δηλαδή τόσο του τερέν, όσο και του γηπέδου. Διαπιστώθηκαν κάποιες παραλήψεις και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την κυρία Αντιπεριφερειάρχη, ορίστηκε ότι καλό θα είναι να αποκατασταθούν αυτές οι ελλείψεις και να ανατεθεί σε έναν εμπειρογνώμονα και μαζί με τη συνεργασία τις Τριμελούς Επιτροπής Παραλαβής, να διαπιστωθεί εάν έχει εφαρμοστεί η μελέτη όπως προέβλεπε. Θα είμαστε συνέχεια πάνω σ' αυτό το έργο, θέλουμε να παραδοθεί άρτιο όπως προβλέπει η μελέτη, έτσι ώστε να γίνεται η χρήση από τους αθλητές, από τους δημότες του νησιού, καθώς και από τις ομάδες ποδοσφαίρου".
 
Τι δήλωσε ο κ. Ιάσονας Γκαζιάνης, Πολιτικός Μηχανικός
 
"Σήμερα ήρθαμε στην Αίγινα με την Επιτροπή Παραλαβής για την κατασκευή του σταδίου της Αίγινας, ήτοι του συνθετικού χλοοτάπητα και του ταρτάν. Θα προχωρήσουμε να κάνουμε την παραλαβή, θεωρώ ότι είναι ένα έργο το οποίο εκτελέστηκε άρτια. Υπάρχουν κάποια προβλήματα από την ποιότητα του ταρτάν η οποία δεν οφείλεται στην κατασκευή, αλλά οφείλεται στην μελέτη του έργου που προέβλεπε στο ταρτάν την ποιότητα σπρέι, αντί του σάντουιτς που θεωρείται ότι είναι η καλή ποιότητα που χρησιμοποιεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού".
 
Ο τέως πρόεδρος του ΔΑΟΑ κ. Σταμάτης Μαρμαρινός είπε ότι όταν γίνεται ένα τέτοιο έργο πρέπει να υπάρχει επίβλεψη και παραθέτοντας το πρόβλημα της έλλειψης καουτσούκ στο χλοοτάπητα τόνισε ότι το πρόβλημα είναι στην επιτήρηση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png