Επίσκεψη Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη στο εργοτάξιο του υποθαλάσσιου στο Λεόντι. Η ενημέρωση για την δεξαμενή αναρρύθμισης, την πόντιση του αγωγού και το όρυγμα στο Λεόντι.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής της σήμερα το πρωί στην Αίγινα, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ενημερώθηκε για τις εργασίες που γίνονται στο εργοτάξιο του Λεοντίου, σχετικά με την κατασκευή των τελευταίων τσιμεντοστρωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία του υποθαλάσσιου αγωγού. Την κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη συνόδευαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κ. Στέλιος Θεριανός, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης.

Συνολικά έχουν κατασκευαστεί 2.400 τσιμεντοστρώματα και υπολείπεται η κατασκευή ακόμη 600. Από την πλευρά της Σαλαμίνας ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των τσιμεντοστρωμάτων στο πρώτο τμήμα του ποντισμένου αγωγού (πρόκειται για το τμήμα των πρώτων 360 μέτρων).
 
Σημαντική είναι επίσης η είδηση που έδωσε σήμερα η κ. Αντιπεριφερειάρχης, καθώς όπως είπε την Δευτέρα ξεκινά η κατασκευή της δεξαμενής αναρρύθμισης στο Λεόντι (στο χερσαίο τμήμα του Λεοντίου, εκεί που βρίσκεται η καινούργια δεξαμενή).
 
Μία ακόμη είδηση που προέκυψε από την σημερινή ενημέρωση ήταν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η κατασκευή του ορύγματος στο λιμάνι του Λεοντίου. Πρόκειται για το όρυγμα στο οποίο θα τοποθετηθούν τα πρώτα μέτρα του υποθαλάσσιου αγωγού, από την πλευρά της Αίγινας (εκεί που ουσιαστικά θα καταλήγει ο αγωγός που θα έρχεται από την Σαλαμίνα). Στο video μπορείτε να δείτε και το μεγάλο έργο της τάφρου που έχει κατασκευαστεί στην παραλία του Λεοντίου. Εκεί θα καταλήγει ο αγωγός.
 
"Θεωρούμε ότι είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος, είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Μέχρι 18 Απριλίου άλλωστε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πόντισης. Βασικός σύμμαχος φυσικά είναι ο καιρός, γιατί με έντονο κυματισμό δεν μπορεί να γίνει η πόντιση, θεωρούμε όμως και με βάση τις προβλέψεις ότι όλα θα πάνε καλά και είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, ώστε αυτό το πολύτιμο αγαθό, το νερό, για την Αίγινα, που το περιμένετε χρόνια, σύντομα να μπορέσει η Αίγινα να τροφοδοτηθεί μέσω του αγωγού", δήλωσε η κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.
 
Στη συνέχεια η αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το εργοτάξιο του λιμενικού έργου στην Πέρδικα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png