Το εμβόλιο της AstraZeneca για τη ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών δεν γίνεται στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Τι δήλωσαν Γιώργος Σκαλτσιώτης και Στέλιος Θεριανός.

 
Ένα πρόβλημα το οποίο αφορά στους εμβολιασμούς για τον COVID 19 ήρθε στην επιφάνεια, μέσα από επικοινωνία αναγνωστών του Aegina Portal, κατοίκων της Αίγινας, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στην πρώτη περίπτωση το ραντεβού μέσω του συστήματος κλείστηκε στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, ενώ το δεύτερο στο Κέντρο Υγείας της Αγίας Σοφίας στον Πειραιά. Το πρόβλημα που προκύπτει για τους κατοίκους της Αίγινας, που ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι προφανές, αφού θα πρέπει να ταξιδέψουν εκτός του νησιού, κατά διάρκεια μίας πολύ κρίσιμης κορύφωσης της πανδημίας, ενώ από τον δήμο της Αίγινας δεν υπήρξε κάποια σχετική ενημέρωση.
 
Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση η κάτοικος της Αίγινας μας επισήμανε ότι το ραντεβού μπορεί να γίνει μόνο απογευματινές ώρες, παράμετρος που δημιουργεί ακόμη περισσότερα εμπόδια, για όσους θέλουν να εμβολιαστούν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών και πρέπει να μετακινηθούν εκτός Αίγινας.
 
To Aegina Portal επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας κ. Γιώργο Σκαλτσιώτη και τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας κ. Στέλιο Θεριανό. Ο κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης επιβεβαίωσε το πρόβλημα λέγοντας ότι το σύστημα, αυτή τη στιγμή, δίνει την δυνατότητα σ' αυτόν που θέλει να κλείσει ραντεβού να το κάνει σε εμβολιαστικά κέντρα του Πειραιά και του Γαλατά. Επισήμανε ότι το ίδιο είχε συμβεί και με το εμβόλιο της Pfizer όταν άνοιξε η πλατφόρμα, οπότε και για δέκα περίπου ημέρες δεν περιλαμβάνονταν το Κέντρο Υγείας Αίγινας και συμπλήρωσε ότι ο ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα, μέσω του συστήματος, να αλλάξει το εμβολιαστικό κέντρο τρεις ημέρες πριν. Παράλληλα, ανέφερε ότι τα ραντεβού, που βλέπει είναι αυτή τη στιγμή στο σύστημα, έχουν κλειστεί περίπου έναν μήνα μετά για το εμβόλιο της AstraZeneca
 
Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις των αναγνωστών του Aegina Portal τα ραντεβού έχουν οριστεί τον Μάρτιο.
 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας είπε ότι μετά από συζήτηση γι' αυτό το θέμα με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά συντάχθηκε και στάλθηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, έγγραφο προς το γραφείο Υπουργού Υγείας, το γραφείου του Υφυπουργού Υγείας, το γραφείο του Περιφερειάρχη, το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και στον πρόεδρο 2ης ΔΥΠΕ. Τέλος είπε ότι για την ενημέρωση των κατοίκων της Αίγινας θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Αίγινας κ. Στέλιος Θεριανός, είπε για το πρόβλημα που έχει προκύψει ότι: "Αυτό είναι πραγματικότητα, προσπαθούμε και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας και με το Κέντρο Υγείας και με όποιους μπορούμε, και έχουμε επιστρατεύσει, να αλλάξει αυτό. Αυτοί το θεωρούν (σ.σ. από τον κεντρικό σχεδιασμό) πολύ δύσκολο γιατί έτσι είναι ο εμβολιαστικός σχεδιασμός. Αυτός ο σχεδιασμός έχει γίνει κεντρικά και λένε ότι όποιο κέντρο είναι εμβολιαστικό κέντρο της Pfizer παραμένει της Pfizer και δεν πηγαίνει εκεί άλλο εμβόλιο. Τώρα περιμένουμε, κάνουμε διάφορα έγγραφα, διάφορες προσπάθειες, να δούμε τι μπορεί να γίνει και να αλλάξει αυτό".
 
Σε ερώτηση σχετικά με τα έγγραφα και τους παραλήπτες τους απάντησε ότι τα έγγραφα έχουν σταλεί προς το Υπουργείο Υγείας, 2η ΔΥΠΕ, Περιφέρεια (σ.σ. πρόκειται για το έγγραφο που έχει στείλει ο δήμαρχος την Παρασκευή) και συμπλήρωσε ότι η Διοικούσα Επιτροπή θα στείλει έγγραφα σε αυτές τις υπηρεσίες την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, καθώς την Παρασκευή δεν πρόλαβαν το πρωτόκολλο.
 
Σε ερώτηση εάν είχαν ενημερωθεί γι' αυτή την διαφοροποίηση που αφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca ο κ. Θεριανός απάντησε: "Όχι, κι εμείς το είδαμε ξαφνικά δεν το ξέραμε." και εξήγησε ότι το έμαθαν από κατοίκους της Αίγινας που ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εμβολιαστούν είτε στον Γαλατά, είτε στον Πειραιά.
 
Τέλος, ένα θέμα για το οποίο μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, είναι κάτι που προέκυψε χθες, καθώς για την ηλικιακή ομάδα 75-79, στο σύστημα των ραντεβού, δεν μπορεί να εντοπιστεί η δεύτερη δόση του εμβολίου, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ολοκλήρωση του ραντεβού. Ο κ. Σκαλτσιώτης είπε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει ίσως και αύριο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png