Η επιστολή του Δήμου Αίγινας στο υπουργείο Υγείας και στις αρμόδιες υπηρεσίες, για το ζήτημα του εμβολιασμού των ηλικιών 60 έως 64 ετών.


Σχετικά με το ζήτημα το κρίσιμο ζήτημα που ανέδειξε χθες το Aegina Portal και αφορά στον εμβολιασμό των κατοίκων της Αίγινας στην ηλικιακή ομάδα 60 έως 64 ετών, από το Γραφείο Δημάρχου λάβαμε πριν από λίγο την επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, σε συνεργασία με την Επιτροπή Υγείας του Δήμου Αίγινας, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, προς το υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, τον υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και τον Πρόεδρο της 2η ΔΥΠΕ κ. Χ. Ροϊλό. Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Θέμα: "Επείγον αίτημα για την λειτουργία του Κ.Υ. Αίγινας ως εμβολιαστικό κέντρο για τις ηλικίες 60 έως 64 ετών".

Κύριοι,
Με την παρούσα επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε το γεγονός ότι παρόλο ότι το Κ.Υ Αίγινας έχει οριστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ως εμβολιαστικό κέντρο και είναι καθ’ όλα άρτιο και οργανωμένο, παρότι έχουν διενεργηθεί οι πρώτες δόσεις εμβολίων από την έναρξη της λειτουργίας του έως σήμερα χωρίς ανακύπτον πρόβλημα, κάτοικοι του Δήμου Αίγινας, οι οποίοι ανήκουν στη νέα κατηγορία εμβολιασθέντων ηλικίας 60 έως 64 ετών καλούνται να μεταβούν σε εμβολιαστικά κέντρα του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Όπως καταλαβαίνετε οι κάτοικοι του νησιού υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν  ένα ταξίδι τουλάχιστον μιάμισης ώρας με πλοίο και να χρησιμοποιήσουν επιπλέον ΜΜΜ για τη μετάβασή τους από τον λιμένα του Πειραιά στο εκάστοτε εμβολιαστικό κέντρο.

Η ανωτέρω μετακίνηση ενέχει αυξημένο κίνδυνο λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το εν λόγω θέμα που έχει προκύψει και να χορηγήσετε την έγκρισή σας ώστε να εφοδιαστεί το εμβολιαστικό κέντρο Αίγινας το εμβόλιο της AstraZeneca ώστε να προχωρήσει στον εμβολιασμό της εν λόγω εμβολιαστικής ηλικίας 60 έως 64 ετών, χωρίς να απαιτείται η μετάβασή τους σε εμβολιαστικό κέντρο εκτός της νήσου Αίγινας.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Π. Ζορμπάς
Δήμαρχος Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png