Προσπάθεια τηλεφωνικής απάτης σε βάρος κατοίκου της Αίγινας, με πρόσχημα τα αναδρομικά σύνταξης.

 
Ένα ακόμη περιστατικό προσπάθειας τηλεφωνικής απάτης, σε βάρος κατοίκου της Αίγινας, με πρόσχημα τα αναδρομικά σύνταξης, έρχεται στην δημοσιότητα μετά από σχετική επιστολή. Πιο συγκεκριμένα, χθες το πρωί κάτοικος του νησιού δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος ισχυριζόταν ότι είναι υπάλληλος τράπεζας της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Μάλιστα, προσπάθησε να γίνει πειστικός, αναφέροντας λεπτομέρειες για τον χώρο που βρίσκεται το γραφείο του στην τράπεζα. Της είπε ότι έχει έρθει μια επιταγή με αναδρομικά για τη σύνταξη του πατέρα της, με ποσό 25.000 ευρώ και επειδή καθυστέρησε στο ταχυδρομείο λόγω covid, έπρεπε να "κάνουν κάτι άμεσα γιατί θα ήταν κρίμα να πάει πίσω η επιταγή". Για να πάρει όμως την επιταγή, έπρεπε πρώτα να καταθέσει το φόρο σε άλλη τράπεζα.
 
Μάλιστα, ρώτησε "εάν δεν γινόταν αδιάκριτος, αν είχαμε να βάλουμε τα λεφτά για τον φόρο". Τα χρήματα που της είπε ότι έπρεπε να καταθέσει ήταν 6.000 ευρώ!
 
Του ζήτησε να πάρει τηλέφωνο ξανά σε 5' λεπτά για να συνεννοηθεί πρώτα. Σε αυτό το διάστημα τηλεφώνησε την τράπεζα της Αίγινας και ρώτησε εάν υπάρχει αυτός ο υπάλληλος. Από την τράπεζα της απάντησαν ότι δεν υπήρχε.
 
Ακολούθησε το "ξεσκέπασμα" της απάτης. Στο επόμενο τηλεφώνημα τον ρώτησε εάν εργάζεται στην τράπεζα, που ισχυριζόταν ότι εργάζεται και ο άγνωστος απάντησε ναι. Του είπε ότι ρώτησε στην τράπεζα, αλλά τέτοιο όνομα δεν υπήρχε. Τότε ο άγνωστος την ρώτησε νευριασμένος εάν το παίζει έξυπνη και της έκλεισε το τηλέφωνο.
 
Στην συνέχεια η κάτοικος της Αίγινας πήγε και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.
 
Η ίδια συστήνει στους κατοίκους της Αίγινας να είναι προσεκτικοί, επισημαίνοντας ότι τα αναδρομικά μπαίνουν κατευθείαν στον λογαριασμό του ασφαλισμένου και σε καμία περίπτωση δεν καταθέτει χρήματα ο δικαιούχος.
 
Όπως υπογραμμίζει κατάφερε να μην πέσει θύμα της απάτης γιατί είχε ακούσει για είχε ακούσει για αυτήν στο παρελθόν, ήταν επιφυλακτική και έλεγξε τα δεδομένα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png