Εγκαταστάθηκαν τα μηχανήματα έργου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

 
Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την επέκταση και την κατασκευή του υφιστάμενου μώλου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιου Θεριανού δύο εβδομάδες πριν στο Aegina Portal.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Kύριος του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, φορέας κατασκευή του έργου η Περιφέρεια Αττικής - Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πειραιά και Νήσων, ενώ προϊσταμένη αρχή η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πειραιά και Νήσων. Πρόκειται για ένα διπλό έργο στην Αγία Μαρίνα και στην Πέρδικα ύψους 7.060.000 ευρώ. Το Σεπτέμβριο του 2019 η σύμβαση κατακυρώθηκε στην εταιρία "ΕΡΓΟΜΑΡΕ Α.Ε." η οποία προσέφερε μέση έκπτωση 43,69%.
 
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι εργασίες στο λιμάνι της Πέρδικας, ενώ παράλληλα στο Φάληρο ξεκίνησε η κατασκευή των τσιμεντοστρομάτων - μπλόκια, που θα χρησιμοποιηθούν στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας. Τα έργα προβλέπουν μεταξύ άλλων, την επέκταση των λιμανιών για τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών ελλιμενισμού, με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής και παράλληλα παρεμβάσεις για την καλύτερη προστασία και ανάδειξή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Η χρηματοδότηση του έργου ψηφίστηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, περί "Έγκρισης 2ης Τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής, οικονομικού έτους 2017", τον Ιούνιο του 2017, στις 1 Ιουνίου του ίδιου έτους η γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Στις 30 Μαΐου 2018 δημοσιεύεται στο ΦΕΚ B 1933/2018 o Ορισμός Αποφαινομένων Οργάνων για την εκτέλεση των έργων:"Λιμενικά έργα προστασίας Αγίας Μαρίνας και λιμένα Πέρδικας Ν. Αίγινας".

Η διακήρυξη του έργου για τα λιμενικά εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τον Σεπτέμβριο του 2018 και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους εγκρίθηκε η κατάρτιση των νέων όρων διακήρυξης. Η προκήρυξη του έργου είχε δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο του 2019, η καταληκτική ημερομηνία προσφορών έχει οριστεί στις 19/03/2019, η συγκρότηση της επιτροπής για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό έγινε στις 15 Μαρτίου και η αποσφράγιση προσφορών έχει οριστεί στις 26/03/2019.
 
Ακολούθησαν οι συνεδριάσεις για την έγκριση των πρακτικών (το Πρακτικό Ι στις αρχές Ιουνίου και το Πρακτικό ΙΙ στις 17 Σεπτεμβρίου 2019) και η έγκριση τον Ιούλιο του 2020 από την για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την εκτέλεση των έργων. Στις 12 Μαΐου του 2020 σε τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης ενημέρωσε την Οικονομική Επιτροπή ότι παρέλαβαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας την έγκριση για την εκτέλεση των εργασιών για τον λιμένα της Πέρδικας.

Τον Ιούλιο του 2020 υπεγράφη η σύμβαση για τα λιμενικά έργα Αγίας Μαρίνας και Πέρδικας από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη παρουσία του Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσως Θεοδορακοπούλου Μπόγρη και εκπροσώπων της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png