Νέα 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η ΠΕΜΕΝ.

 
Συνεχίζεται η απεργία στα πλοία και αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ. Η 24ωρη πανελλαδική απεργία, αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου από 00:01 έως 24:00, με προοπτική κλιμάκωσης. Την απόφαση αυτή έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η κοινή ανακοίνωση των 13 ναυτεργατικών σωματείων, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει τα ακόλουθα:

Η 48ωρη Πανελλαδική προειδοποιητική απεργία που κήρυξαν από κοινού τα 13 Ναυτεργατικά Σωματεία και η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη, σημειώνει τεράστια επιτυχία εξασφαλίζοντας την καθολική συμμετοχή των Ναυτεργατών σε αυτή.
Η μαζική αυτή απόκριση των Ναυτεργατών καταδεικνύει ότι οι στόχοι, τα αιτήματα, οι διεκδικήσεις μας και η επιβαλλόμενη απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης εφοπλιστών γίνεται υπόθεση όλου του Ναυτεργατικού μας κόσμου.
Αναδείξαμε στην απεργία το επίμαχο ζήτημα που αφοράτον νόμο έκτρωμα της κυβέρνησης 4714/2020 με τον οποίο επιχειρείται η κατάργηση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων για όλους τους Ναυτεργάτες.
Ανταποκριθήκαμε σήμερα στην πρόσκληση του ΥΕΝ για συνάντηση μαζί του προκειμένου να πληροφορηθούμε τις τελικές θέσεις της κυβέρνησης για τα δίκαια αιτήματά μας όπως είναι η κατάργηση των αντιδραστικών νόμων 4714/2020, 4150/2013, 4770/2021, επίσης για τα κοινωνικοασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά και εργασιακά προβλήματα που έχουν οξυνθεί όλο το τελευταίο διάστημα από την κυβερνητική πολιτική.

Τα 13 ναυτεργατικά σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι: η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών, η Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ ΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S-Π/Κ-Ο/Γ και η Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων-Κυβερνητών.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png