Η παρέμβαση του κ. Χρυσόστομου Μαυροθαλασσίτη για το κλάδεμα των δέντρων. Τι απάντησε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.


Παρέμβαση σχετικά με το κλάδεμα των δέντρων έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Χρυσόστομος Μαυροθαλασσίτη, ο οποίος χαρακτήρισε τα δέντρα ως κατακερματισμένα και ακροωτηριασμένα. Ο κ. Μαυροθαλασσίτης εξέφρασε τη θέση ότι η υγρασία από τα φυλλώματα των δέντρων εγκλωβίζουν την ηλεκτρονική ακτινοβολία από διάφορες πηγές, ρώτησε για την αδειοδότηση και συνέδεσε τον "ακρωτηριασμό" των δέντρων με καρκινογενέσεις.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, με αποσπάσματα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


 
Ο κ. Μαυροθαλασσίτης είπε σχετικά:
 
"Αυτά τα δέντρα που τα βλέπω κατακερματισμένα και έμειναν μόνο οι κορμοί των δέντρων, τι εξυπηρετούν; Θέλω να σας μεταφέρων μία καινούργια άποψη την οποία κι εγώ δεν την ήξερα, αλλά η ηλεκτρονική ακτινοβολία που κυκλοφορεί, από οτιδήποτε αφορά τις κεραίες, την κινητή τηλεφωνία, την τηλεόραση κτλ εγκλωβίζεται από την υγρασία που συγκρατούν τα φυλλώματα των δέντρων. Όταν ακρωτηριάζουμε τα δέντρα κινδυνεύουμε όλοι εμείς από καρκινογένεση. Είναι ότι πιο τελευταίο υπάρχει, δημοσιεύθηκε πριν από έναν μήνα σε μεγάλο ιατρικό περιοδικό. Άρα λοιπόν αυτή η ανέντιμη συμπεριφορά μας απέναντι στα δεντράκια μας, μας καθιστά υπεύθυνους για τους επόμενους θανάτους από καρκίνο. Θα ήθελα λοιπόν κι εδώ την άποψη του δημάρχου, με βάση ποια άδεια από διπλωματούχο μηχανικό κτλ κόβονται δέντρα όπως είναι το πεύκο δίπλα στην "Παναγίτσα", που το είδα και έτρεμε η ψυχή μου, ένα ωραιότατο πεύκο ή οι ευκάλυπτοι που είναι στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου".
 
Η απάντηση του κ. Γιάννη Ζορμπά:
 
"Να πω για τον προβληματισμό που εξέφρασε ο κ. Μαυροθαλασσίτης, αλλά στο λόγο του και στον ειρμό του ο κ. Ντέλης και ο κ. Μεθενίτης, αλλά και με Δελτίο Τύπου που έχουν βγάλει σχετικά με την κλάδευση των δέντρων. Να πούμε ότι είναι κλάδευση, δεν είναι κοπή. Τι σημαίνει αυτό, σημαίνει ότι αφενός κάποιες κλαδεύσεις τις κάνει το προσωπικό του δήμου το οποίο είναι και το τακτικό, αλλά κυρίως το έκτακτο προσωπικό. Να πούμε ότι οι κλαδεύσεις αυτές, έχουν γίνει μετά από (όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Καραγιάννης) οχλήσεις, παράπονα, αιτιάσεις, για μη ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Έχουμε αίτημα από το Α.Τ. για κλάδευση σε κύριες αρτηρίες γιατί εμποδίζεται οι ορατότητα, με αποτέλεσμα κάποιοι για να αποφύγουν αυτά τα εμπόδια εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα την επισφάλεια της οδικής κυκλοφορίας και πάνω εκεί προσεγγίσαμε. Έχει ενημερωθεί και το δασονομείο, έχουν ενημερωθεί οι πάντες.
 
Σχετικά με την άποψη του γεωπόνου υπάρχει μία προφορική συμμετοχή ενός γεωπόνου που είναι συμπολίτης μας και μάλιστα μας είπε ότι στα συγκεκριμένα δέντρα δεν υπάρχει θέμα να μην πετάξουν νέους κλάδους ή να μην αναζωογονηθούν, ίσα - ίσα αυτό αποτελεί και μία ασφάλεια του δέντρου, μία προστασία του δέντρου, όσο αφορά τον φλοιό του, όσον αφορά τον κορμό του, γιατί αποβάλλονται τα κλαδιά εκείνα τα οποία παρουσιάζουν φαινόμενα ασθενειών.
 
Σχετικά με τον τρόπο κλάδευση γίνεται έτσι όπως πρέπει να γίνεται και αυτά τα σημεία να μπορούν αυτά τα σημεία να μην κρατούν υγρασία και έτσι να αποφεύγεται η συγκράτηση υγρασίας και γενικότερα γίνεται με τις πρακτικές εκείνες που συνηθίζονται.
 
Πραγματικά, όπως στο χώρο του πάρκινγκ των Φυλακών μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ήρθε στο σημείο ο κ. Ντελής μαζί με δύο πολίτες. Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά ότι η εικόνα που βλέπουν ίσως τους κλονίζει, ίσως θεωρούν ότι παραείναι αυτό, αλλά να πω ότι έχουμε συμβουλευτεί τον γεωπόνο, μας λέει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και αυτό γίνεται σίγουρα για την ασφάλεια των πεζών και των οχημάτων".
 
Για το ζήτημα των κλαδεμάτων υπεραμύνθηκε σε τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Καραγιάννης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png