Τοποθέτησαν πινακίδες σε μονοπάτια, για να βοηθήσουν και άλλους να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Αίγινας, αλλά τις βρήκαν πεταμένες.

 
Η μεγάλη διάρκεια της καραντίνας, αλλά και ο σχετικά καλός καιρός που επικράτησε φέτος το χειμώνα, έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους της Αίγινας, αλλά και σε όσους διαμένουν αυτή την περίοδο στο νησί, να ανακαλύψουν τις ομορφιές των ορεινών και δασικών περιοχών. Να ανακαλύψουν τοποθεσίες που δεν γνώριζαν, τοπωνύμια ξεχασμένα ή άγνωστα, ομορφιές που αν και ήταν πάντα εκεί έμεναν μακριά από την καθημερινότητα των περισσοτέρων. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η αγάπη για την πεζοπορία, η ομορφιά των τοπίων της Αίγινας και η διάθεση για εθελοντική προσφορά, οδήγησε μία παρέα φυσιολατρών στην απόφαση να τοποθετήσουν ξύλινες πινακίδες, με σκοπό να ενημερώσουν και να δώσουν πληροφορίες για τα όμορφα μέρη του νησιού μας.
 
Σκοπός τους ήταν να βοηθήσουν και άλλο κόσμο να τα ανακαλύψει, αρχικά με κοινοποίηση πληροφοριών στα social media (οδηγίες, χάρτες κτλ) και στη συνέχεια τοποθετώντας ξύλινες πινακίδες, που κατασκεύασαν με δικά τους χρήματα και όπως λένε χαρακτηριστικά με: "100% οικολογικό τρόπο (ξύλινες ταμπέλες, χωρίς μπετόν και σίδερα) και με απόλυτο σεβασμό στη φύση".
 
Το παράπονό τους είναι ότι ξαφνικά οι ταμπέλες που είχαν τοποθετήσει, άρχισαν να εξαφανίζονται και στη συνέχεια είτε να βρίσκονται πεταμένες επάνω σε κορυφές δέντρων, είτε να έχουν τοποθετηθεί σε εντελώς λάθος σημεία, δίνοντας εσφαλμένες πληροφορίες στους ανθρώπους που τις έβλεπαν.
 
"Κανείς δεν κατάλαβε τι ήθελαν να πετύχουν με μια τέτοια κίνηση, γιατί να ενοχλεί μια ταμπέλα ξύλινη, τοποθετημένη σε δασικούς δρόμους, σε μονοπάτια, με 100% ασφάλεια" λένε και συμπληρώνουν: "Η παρέα θα συνεχίσει να πληρώνει για αγορά ξύλων, να βάζει ταμπέλες εκεί που τις βγάζουνε. Όσο αντέξουνε, διότι είναι ωραίο να μοιράζεσαι κάτι όμορφο και είναι χρήσιμο να βοηθάς κάποιον να το βρει".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png