Η ερώτηση του κ. Φίλιππου Τζίτζη για τα rapid test, η απάντηση του κ. Γιάννη Ζορμπά και η τοποθέτηση του κ. Γρηγόρη Γαλάνη για τον νέο ρόλο της Επιτροπής Υγείας στις δειγματοληψίες.


Ερώτηση σχετικά με την προμήθεια, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, την ποσότητα, τον αριθμό, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την συνέχιση δειγματοληψιών με rapid test, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 16 Μαρτίου: "Δεν υπάρχει κύριε πρόεδρε μία επιστημονική τεκμηριωμένη εκπροσώπηση του δήμου στο προσκήνιο της πανδημίας", είπε κατά τη διάρκεια ερώτησης ο κ. Τζίτζης ζητώντας να μάθει τα χαρακτηριστικά των rapid test που προμηθεύεται ο δήμος της Αίγινας, ενώ σε άλλο σημείο ρώτησε: "Έχουν γίνει κάποια rapid test, εκτός από τα πρώτα δεν έχουμε ενημερωθεί να μας πούνε, ξέρετε έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Γιατί σταμάτησαν τα rapid test;".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, με αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις τον κ. Φ. Τζίτζη, Γ. Ζορμπά και Γ. Γαλάνη.



Ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι τα rapid test που χρησιμοποιεί ο δήμος της Αίγινας έχουν ίδιες προδιαγραφές με αυτές που χρησιμοποιεί ο ΕΟΔΥ: "Όπως έχω πει και στην Επιτροπή Υγείας αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδριάσεις, ότι για τα rapid test ακολουθούμε τις προδιαγραφές, τόσο του γιατρού ασφαλείας, τις συμβουλές των γιατρών της Επιτροπής Υγείας. Οι προδιαγραφές είναι οι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί και ο ΕΟΔΥ και μάλιστα από ότι πληροφορήθηκα χρησιμοποιεί το ίδιο rapid test και ο ΕΟΔΥ και είναι αυτό που καλύπτει την ανίχνευση της αγγλικής μετάλλαξης. Όλα αυτά δεν έρχονται τυχαία να προσδιοριστούν, έρχονται μετά από μία διαδικασία και μετά από μία έρευνα και έχουν προκύψει αυτές οι συγκεκριμένες προδιαγραφές".
 
Σε άλλο σημείο, σχετικά με την διενέργεια δειγματοληψιών είπε: "Πάντα σε συνεργασία με την Επιτροπή Υγείας και το Κέντρο Υγείας, έχουν διενεργηθεί εάν θυμάμαι καλά περίπου 800 test μέχρι τώρα και ο δήμος έχει προβεί σε μία ακόμη προμήθεια 1.000 rapid test, στο να μπορούν να υποβάλλονται τακτικά οι πολίτες σε αυτό το rapid test. Αυτό θα συνεχιστεί και θα βγαίνει ένα πρόγραμμα, ποιες μέρες θα μπορούν και οι γιατροί από το Κέντρο Υγείας να συνεισφέρουν και το υγειονομικό προσωπικό. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε όλοι οι πολίτες να έχουν αυτή την ευχέρεια να υποβληθούν σε αυτό το τεστ". 
 
Τέλος, με παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Υγείας κ. Γρηγόρης Γαλάνης είπε ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας "η επιτροπή αποφάσισε ότι πλέον θα είναι αυτή που θα κινεί επιστημονικά τα νήματα, ως προς το σε ποιους θα γίνεται η δειγματοληψία και δεν θα γίνεται ευρέως και λίγο πιο τυχαία από ότι γινόταν". 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png