Κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.


Με χαρούμενη διάθεση και με πολλές θερμές ευχές για το νέο έτος η κυρία Φλώρα Αλυφαντή, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας υποδέχτηκε φίλους και μέλη στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο εντευκτήριο του συλλόγου. Κάνοντας μια σύντομη αναφορά η οποία περιείχε πολλά λαογραφικά στοιχεία γύρω από το έθιμο της βασιλόπιτας η κυρία Αλυφαντή ανέφερε πως το έθιμο είναι άκρως ελληνικό και μεταφέρθηκε στις αστικές κοινωνίες από την ύπαιθρο με τις διάφορες μετακινήσεις αγροτικών πληθυσμών προς τις πόλεις.


Στη συνέχεια η  εκπαιδευτικός κυρία Ελένη Κάτσα μίλησε στους παρευρισκόμενους για τη χριστιανική ρίζα του εθίμου. Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από την επίτιμη πρόεδρο του συλλόγου κυρία Μαρία Μαργαρώνη, κεράσματα με δίπλες και λικέρ φιστίκι ενώ στο κλείσιμο η πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του συλλόγου για τις δράσεις του συλλόγου το νέο έτος που περιλαμβάνουν και μαθήματα κοπανελιού σε κυρίες από τον δήμο Γλυφάδας οι οποίες γνώριζαν το κρητικό κοπανέλι αλλά ανακαλύπτοντας την δική μας Αιγινήτικη τεχνική ενθουσιάστηκαν και θέλησαν να μυηθούν.

Η εκδήλωση έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στο εντευκτήριο του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, το οποίο ήταν γεμάτο από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που αντάλλαξαν ευχές για την καινούργια χρονιά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png