Η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας για την λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης.


Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής σήμερα Δευτέρα, εξέδωσε η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας με σκοπό να ενημερώσει τα μέλη της για την λειτουργία των καταστημάτων τους βάσει των νέων μέτρων για τον κορονοιό. Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Η Ένωση μας επιθυμεί να ενημερώσει τους φίλους συναδέλφους επαγγελματίες για το τρόπο που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης αγαθών από σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου 2021. Σύμφωνα με την Εφημερίδα Της Κυβέρνησης αρ.φυλ. 1308 τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τα εξής κριτήρια:  
  • Με την διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή / αγορά εντός καταστήματος (click inside)
  • Με την διαδικασία εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή / αγορά εκτός καταστήματος (click away) κατόπιν ραντεβού.
  • Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.
  • Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.
  • Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.
  • Ο  πελάτης σας θα πρέπει να έχει στέλνει  SMS  στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας.  Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας, δεν θα επιτρέπεται.
  • Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.
  • Υπάρχει η δυνατότητα του προαιρετικού διευρυμένου ωραρίου Δευτέρα με Σάββατο από τις 07:00 έως 20:30.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε το ΦΕΚ το όποιο προτείνουμε να διαβάσετε διότι περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν. Μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ εδώ.

Τα καταστήματα που ήταν ήδη ανοιχτά θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το ίδιο καθεστώς λειτουργίας.  Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19: χρήση προστατευτικής μάσκας, τήρηση αποστάσεων και υγιεινής των χεριών.

Η Ένωση μας παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνεχίσει να ενημερώνει τους συναδέλφους.

Ο πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Α. Σκαλτσιώτης   Νικόλαος Κ. Δρίτσας