Επιβεβαιωμένα ραντεβού για εμβολιασμό, στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών στο κέντρο Υγείας Αίγινας με εμβόλιο της Pfizer. Χωρίς επίσημη ενημέρωση η Διοικούσα Επιτροπή.

 
Χθες το απόγευμα το Aegina Portal ενημερώθηκε ότι κάτοικος της Αίγινας που βρίσκεται στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών, δηλαδή σε μία από τις πληθυσμιακές ομάδες που εμβολιάζεται αυτή την περίοδο, έκλεισε μέσω του συστήματος εμβολιασμού δύο επιβεβαιωμένα ραντεβού πρώτης και δεύτερης δόσης στο Κέντρο Υγείας Αίγινας με εμβόλιο της Pfizer. Το ραντεβού για την πρώτη δόση έχει προγραμματιστεί να γίνει σε δέκα ημέρες.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Υπενθυμίζεται ότι λόγω του υφιστάμενου σχεδιασμού για τα εμβολιαστικά κέντρα, το Κέντρο Υγείας Αίγινας μπορεί να είναι εμβολιαστικό κέντρο μόνο για το εμβόλιο της Pfizer. Κατά συνέπεια οι κάτοικοι του νησιού που βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών και που εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, διαπίστωσαν στις αρχές του Φεβρουαρίου ότι δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν στην Αίγινα, αλλά σε εμβολιαστικά κέντρα του Πειραιά και του Γαλατά που ήταν εμβολιαστικά κέντρα της AstraZeneca .
 
Το θέμα που ανέδειξε το Aegina Portal με σχετικό δημοσίευμα στις 14 Φεβρουαρίου, δημιούργησε αντιδράσεις και εύλογο προβληματισμό, αφού οι κάτοικοι της Αίγινας θα πρέπει να μετακινούνται στον Πειραιά, σε μία περίοδο όπου η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της. Μάλιστα, αρκετά ραντεβού κλείνονται απογευματινές ώρες, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο αφού δυσχεραίνει την μετακίνηση. Για το ζήτημα ο δήμος της Αίγινας έστειλε επιστολές σε αρμόδιους φορείς, όπως αντίστοιχα και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.
 
Το Aegina Portal επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Αίγινας κ. Στέλιο Θεριανό, ο οποίος είπε ότι του προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι δηλαδή κλείστηκαν επιβεβαιωμένα ραντεβού χθες, ωστόσο συμπλήρωσε ότι: "Η ενημέρωση που έχουμε τελευταία κι αυτό που προσπαθούμε, είναι ότι θα έρθει και εδώ το 60-64 (σ.σ. ηλικιακό γκρουπ) και θα κάνουν Pfizer. Αυτό έχουμε καταλάβει, ότι θα γίνει τελικά. Απλά θα είναι αυτό από ότι βλέπω σε δέκα ημέρες από τώρα".
 
Σε ερώτηση εάν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το θέμα ο κ. Θεριανός απάντησε ότι: "Επίσημα όχι, αυτό που μας έχουν πει είναι ότι θα γίνει αυτό ή την επόμενη εβδομάδα ή στα μέσα της μεθεπόμενης" και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει ενημέρωση όταν αυτό συμβεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png