Λινάτσες και μουσαμάδες στην παραλία της Κολώνας, προκαλούν την απορία και τις ερωτήσεις των περιπατητών. [upd] Πρόκειται για πρακτική προστασίας στο πλαίσιο της ενάλιας γεωαρχαιολογικής έρευνας.

 
Σε μία άκρη της παραλίας της Κολώνας, λινάτσες και μουσαμάδες που μοιάζει να έχουν τοποθετηθεί για να σκεπάσουν, να προφυλάξουν ή κατά άλλους για να κρύψουν κάτι έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των περιπατητών που ρωτούν για τους λόγους ύπαρξης αυτών των υλικών.

Η τοποθέτησή τους έχει γίνει με συγκεκρμένο τρόπο και μοιάζει να εξυπηρετεί κάποιο σκοπό. Πρώτα έχει τοποθετηθεί ένας μουσαμάς και στην συνέχεια μία λινάτσα, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί και κάποια μικρά τσουβάλια ίσως για να τα συγκρατούν στην θέση τους μουσαμάδες και τις λινάτσες. Υπάρχουν τέσσερα τέτοια σημεία το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας μία περιοχή μεγαλύτερη των δέκα μέτρων. Κάποιοι υποθέτουν ότι ίσως να έχουν τοποθετηθεί για να συγκρατούν το χώμα, είναι ένας τρόπος δηλαδή για να αντιμετωπιστεί η διάβρωση του εδάφους.
 
Το Aegina Portal ρώτησε τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, εάν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους έχουν τοποθετηθεί εκεί αυτά τα υλικά. Είπε ότι δεν γνωρίζει και ότι θα επισκεφθεί την παραλία μαζί με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.
 
Η καραντίνα και η ανάγκη των ανθρώπων να βγουν στην ύπαιθρο και να περπατήσουν, έχουν οδηγήσει σε αρκετές παρόμοιες "ανακαλύψεις" που θα παρουσιάζουμε εν καιρώ.


[upd] Πρόκειται για πρακτική προστασίας αρχαιοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος της ενάλιας γεωαρχαιολογικής έρευνας. Τι έχει συμβεί.
 
Για το θέμα επικοινώνησε με το Aegina Portal ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης και ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης. Σύμφωνα με όσα είπαν πρόκειται για μία κατασκευή, που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος της γεωαρχαιολογικής έρευνας που γίνεται τα καλοκαίρια στην περιοχή, προκειμένου να προφυλάξει κάποια ευρήματα. Χρησιμοποιήθηκαν γεωύφασμα, λινάτσες και καλύφθηκαν με χώμα και τσουβαλάκια. Όμως με τον αέρα και την θάλασσα τελικά το χώμα και τα τσουβαλάκια έφυγαν με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αυτή η εικόνα.

Πρόκειται για κάτι το οποίο δεν θα είναι μόνιμο, αλλά για όσο θα διαρκεί η συγκεκριμένη ανασκαφή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png