Στο ίδιο επίπεδο παραμένει η Αίγινα στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Ποιες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων επέστρεψαν στο "κόκκινο".


Τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, της Περιφέρειας Αττικής, που "βγαίνουν" από το "βαθύ κόκκινο" περιελάμβανε η σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στην ενότητα του "Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ο κ. Χαρδαλίας είπε ότι "από το "βαθύ κόκκινο" βγαίνουν και άρα εντάσσονται στο"κόκκινο" οι Δήμοι Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, καθώς το ιικό φορτίο στις περιοχές αυτές έχει σχεδόν μηδενιστεί". Το αυτό επανέλαβε και στην συνέχεια λέγοντας ότι: "Άρα πλέον στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο "βαθύ κόκκινο" βρίσκονται οι εξής περιοχές: Η Περιφέρεια Αττικής, πλην των Δήμων Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Κοζάνης, Λέσβου, Ζακύνθου, Κω και Θάσου".


Επανεκκινούν οι σχολές οδηγών και  τα μαθήματα οδήγησης

Αναφορικά τώρα με το αίτημα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων σχολών ερασιτεχνών οδηγών, σχολών οδηγών αυτοκινήτων, σχολών επαγγελματιών οδηγών αυτοκινήτων, σχολών επαγγελματικής κατάρτισης μεταφορέων και σχολών επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων και πάντα σε συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε ότι από Δευτέρα 19/4 επαναλειτουργούν οι σχολές αυτές με τους εξής όρους:
  • Τα θεωρητικά μαθήματα, καθώς και οι θεωρητικές εξετάσεις θα πρέπει να διενεργούνται διαδικτυακά.
  • Θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self-test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές.
  • Διενέργεια self-test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και εξεταστές διενέργεια self-test δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
  • Επίσης, διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα.
  • Τήρηση κανόνων προστασίας Δημόσιας Υγείας, δηλαδή ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.
Με πληροφορίες από το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png