Προληπτική παύση λειτουργίας τάξης στο δημοτικό Μεσαγρού - Αγίας Μαρίνας


update: Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε σήμερα από τη διεύθυνση του σχολείου η τάξη θα κάνει κανονικά από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Την προληπτική παύση της λειτουργίας μίας τάξης στο δημοτικό σχολείο Μεσαγρού - Αγίας Μαρίνας ανακοίνωσε πριν από λίγο με Δελτίο Τύπου η Νομαρχία Πειραιά στο οποίο αναλυτικά αναφέρει:

Την παύση λειτουργίας από σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010 μέχρι και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010 της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μεσαγρού - Αγίας Μαρίνας Αίγινας λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου ιού γρίπης Α (Η1Ν1), αποφάσισε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας. Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά, κατόπιν ενημέρωσης από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σημειώνεται ότι η διακοπή λειτουργίας της συγκεκριμένης τάξης γίνεται για προληπτικούς λόγους και έχει ως στόχο την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του νέου ιού της γρίπης Α (Η1Ν1). Στο διάστημα αυτό είναι απαραίτητο όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων των οποίων διακόπτεται η λειτουργία, να απέχουν από άλλα μαθήματα ή ομαδικές εξωσχολικές δραστηριότητες. Για την απόφαση παύσης λειτουργίας η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το ΕΚΕΠΥ.