24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία στις 6 Μαΐου. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΝΟ.


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία στις 6 Μαΐου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



"Αποτίουμε και φέτος φόρο τιμής σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε το ρου της ιστορίας στην ημέρα που ταυτίζεται και είναι συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες των εργαζομένων, στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.

Και στον κλάδος μας εμείς οι ναυτεργάτες συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα προτάσσοντας, μεταξύ των άλλων, την απορρόφηση των ανέργων συναδέλφων, την εξάλειψη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή των ΣΣΕ και της νομοθεσίας και την υπογραφή νέων Συμβάσεων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την άμεση κατάργηση των διατάξεων του ν. 4714/20 που ουσιαστικά καταργεί την ΣΣΕ Ποντοπόρων πλοίων και την άμεση ανάκληση της υπ ́αριθ. 1/2021 Εγκυκλίου του ΝΑΤ όπως και τις διατάξεις του ν. 4770/2021 με τον οποίον καταργούνται τα νόμιμα ωράρια και όρια απασχόλησης των ναυτεργατών, την κατάργηση των μειωμένων οργανικών συνθέσεων και την καθιέρωση νέων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, καθώς επίσης και την άμεση εφαρμογή των θερινών οργανικών συνθέσεων στα επιβατηγάπλοία  , την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς στηρίζει ανεπιφύλακτα την 24ωρη απεργία των 13 ναυτεργατικών Σωματείων δύναμης ΠΝΟ στις 6 Μαΐου 2021 και καλεί όλους τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να αποκρούσουμε και να ακυρώσουμε αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των εφοπλιστών που στοχεύουν στην περαιτέρω αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων που προέκυψαν ύστερα από αγώνες δεκαετιών".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png