Μόλις τριακόσια μέτρα απομένουν για να ολοκληρωθεί η πόντιση του αγωγού!


Ακόμη και σήμερα Μεγάλο Σάββατο τα συνεργεία που έχουν αναλάβει την πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας δεν σταμάτησαν να εργάζονται. Το Aegina Portal μίλησε το πρωί με τον εργοταξιάρχη του έργου κ. Αλέξανδρο Πετρόπουλο, ο οποίος είπε ότι το τμήμα του αγωγού που τοποθετείται σήμερα (είναι αυτό που φαίνεται στο video) είναι το τελευταίο! Μετά απομένουν μόλις τριακόσια μέτρα αγωγού. Η τοποθέτηση αυτών των τριακοσίων μέτρων θα ξεκινήσει μετά από τρεις εβδομάδες. Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να γίνει μία λεπτομερής προετοιμασία, καθώς αυτά τα τελευταία μέτρα θα τοποθετηθούν σε όρυγμα, γεγονός που απαιτεί περισσότερο χρόνο εργασίας. 

Όπως είναι ήδη γνωστό ο αγωγός θα συνδεθεί με το μεγάλο φρεάτιο το οποίο έχει κατασκευαστεί στην περιοχή της χερσαίας ζώνης λιμένα στην περιοχή του Λεοντίου. Με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της πόντισης του αγωγού. Θα ακολουθήσει η διαδικασία της προστασίας του με την τοποθέτηση των τσιμεντοστρωμάτων, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως και πέντε μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες του κυρίως τμήματος του υποθαλάσσιου αγωγού είχαν ξεκινήσει στις 10 Απριλίου 2021, ενώ στις 19 Δεκεμβρίου 2020 είχε ξεκινήσει η πόντιση του πρώτου τμήματος μήκους 250 μέτρων εντός ορύγματος, από την πλευρά της Σαλαμίνας στην Πέρανη. Οι κακές καιρικές συνθήκες που μεσολάβησαν, εμπόδισαν τότε να συνεχιστεί ηδιαδικασία της πόντισης.

Με μήκος 14,4 χιλιομέτρων και βάθος πόντισης έως και 95 μέτρων, θα μεταφέρει 21.500 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα στην Αίγινα. Ένα εμβληματικό έργο, μοναδικό στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png