Βοήθεια ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Αίγινας, για το πρόβλημα από τις επιθέσεις των αδέσποτων που κινούνται σε αγέλες.

 
Μία ακόμη επίθεση σημειώθηκε στην κτηνοτροφική μονάδα του κ. Γιάννη Χερουβείμ από αγέλη αδέσποτων σκύλων την Μεγάλη Παρασκευή. Το Aegina Portal επισκέφθηκε την μονάδα και μίλησε με τον κτηνοτρόφο σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του (ο οποίος προσμετρά πολύ λίγες μονάδες στο νησί) από τις επιθέσεις που δέχονται τα ζώα τους από αγέλες αδέσποτων σκύλων.
 
Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που έγινε στις 6 Μαΐου το Aegina Portal κατέγραψε τις τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής κ. Φίλιππου Τζίτζη, Νεκτάριου Λεούση, Δημήτρη Καραγιάννη, Μάριου Γκαρή και Νίκου Πτερούδη, καθώς και μία αναλυτική παρουσίαση από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Γιάννη Ζορμπά για τις ενέργειες του δήμου Αίγινας (μπορείτε να τις δείτε στο 1ο video της συνεδρίασης). Η συζήτηση στην επιτροπή έχει λίγα εικοσιτετράωρα μετά το τροχαίο δυστύχημα στον Μαραθώνα, όπου ένας συνάνθρωπός μας έχασε την ζωή του.

 
Το Aegina Portal τοποθετήθηκε με βάση τις επικίνδυνες επιθέσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες, στο πλαίσιο της επικινδυνότητας, που μπορεί να λάβει αυτή η επικίνδυνη συμπεριφορά ακόμη και για μικρά παιδιά, καθώς αυτές οι αγέλες μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, ακόμη και σε πιο κεντρικά σημεία όπως παραλίες.
 
Μία από αυτές της επιθέσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες έγιναν την Μεγάλη Παρασκευή (εκ παραδρομής αναφέρεται ότι έγινε πριν από δύο μέρες) στη μονάδα του κ. Γιάννη Χερουβείμ. Μετά από αυτή την τοποθέτηση στη επιτροπή ο  κ. Γιάννη Ζορμπάς επικοινώνησε με το Aegina Portal το απόγευμα της ίδιας ημέρας ζητώντας περισσότερες πληροφορίες, καθώς όπως είπε γνώριζε ότι η τελευταία τέτοια επίθεση είχε καταγραφεί πριν από ένα μήνα.
 
Ο κ. Χερουβείμ μιλώντας στο Aegina Portal επανέλαβε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Αίγινας από τις αγέλες αδέσποτων ζώων που άλλες φορές σκοτώνουν και άλλες φορές τραυματίζουν τα ζώα τους. Σημείωσε ότι για το πρόβλημα έχει μιλήσει δύο φορές με τον δήμαρχο της Αίγινας παρουσιάζοντάς του το θέμα, συμπληρώνοντας ότι οι κτηνοτρόφοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν για να μαζευτούν ο αγέλες των σκύλων. "Προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα" είπε ο κ. Χερουβείμ και συμπλήρωσε ότι το πρόβλημα συνεχίζεται, χειροτερεύει, έχουμε επιθέσεις και σε ανθρώπους, όπως το είχα πει και από πριν".
 
Τόνισε ότι οι κτηνοτρόφοι ενδιαφέρονται για την ευζωία των ζώων τους. "Δεν είναι δυνατόν εμάς, να βγαίνουμε στο βουνό, που πληρώνουμε βοσκοτόπια και να μας κυνηγάνε οι αδέσποτοι σκύλοι. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί".
 
Το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε στη μονάδα του την Μεγάλη Παρασκευή και έγινε αντιληπτή από τον ίδιο το Μεγάλο Σάββατο, αφορά μία προβατίνα που αφού γέννησε ένα μικρό αρνί στο βουνό δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκυλιών που τραυμάτισαν σοβαρά την ίδια, ενώ επιτέθηκαν λιγότερο και στο μικρό της και αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία του ζώου, αλλά στο οικονομικό πρόβλημα που δημιουργούνται από αυτές τις επιθέσεις.
 
"Οι σκύλοι δεν φταίνε" τονίζει και σημειώνει: "Οι σκύλοι όταν βρεθούνε σε ένα εξωτερικό περιβάλλον σχηματίζουν αγέλες κι όσες φορές είχαμε αναφερθεί για τους σκύλους, ο δήμος λέει εμείς του στειρώνουμε και τους αφήνουμε στο φυσικό τους περιβάλλον. Φυσικό περιβάλλον δεν είναι ούτε το βουνό, ούτε ο σταύλος ο δικός μου ή ο σταύλος των υπόλοιπον κτηνοτρόφων, φυσικό περιβάλλον του σκύλου είναι μία οικογένεια, ένα σπίτι, ένας σταύλος και μία δομή που φιλοξενεί σκύλους".
 
"Το θέμα είναι ότι πρέπει να λυθεί πλέον το πρόβλημα. Έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, εμείς πληττόμαστε και οικονομικά. Εγώ πήγα έκανα πριν καιρό καταγγελία στο δήμο για το τι συμβαίνει, απάντηση δεν έχω πάρει. Εχθές πήγα έκανα καταγγελία στην Αστυνομία και αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα υποβάλλω μήνυση κατά του δήμου" είπε ο κ. Χερουβείμ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png