Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Αίγινα από τη μείωση του αριθμού των ταχυδρομικών διανομέων. Οι παρεμβάσεις του κ. Μανώλη Λεούση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 
Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Αίγινα, καθώς καθημερινά πληθαίνουν τα παράπονα των κατοίκων του νησιού για λογαριασμούς και άλλα έγραφα, που παραδίδονται με μεγάλη καθυστέρηση από τα ΕΛΤΑ. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι καινούργιο, τον Ιανουάριο του 2021 σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το Aegina Portal υπέβαλε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Στο video μπορείτε να δείτε τις ερωτήσεις που έχουν τεθεί στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο με χρονολογική σειρά.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 20 Απριλίου 2021 ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης, παρουσίασε τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή της Κοινότητάς του, από την μείωση του αριθμού των ταχυδρομικών διανομέων. Ο κ. Μανώλης Λεούσης σε εκείνη την συνεδρίαση είπε ότι τόσο στον Μεσαγρό, όσο και στην Βαγία υπάρχουν πάρα πολλά παράπονα από τους πολίτες και συμπλήρωσε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τέσσερις ταχυδρομικοί διανομείς έχουν φύγει με εθελουσία έξοδο. "Δηλαδή είχαν έξι ταχυδρομικούς διανομείς και έχουν μείνει δύο" είπε ο κ Λεούσης που συμπλήρωσε: "Ο ένας έχει όλα τα χωριά της Αίγινας και ο δεύτερος έχει το Αγκίστρι και την μισή πόλη. Όπως καταλαβαίνετε έχουν δημιουργηθεί πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα, έχω τουλάχιστον δέκα μαρτυρίες στο Μεσαγρό, λογαριασμούς ληγμένους, αργούν πάρα πολύ οι κάρτες και άλλα έγγραφα τα οποία είναι αναγκαία για τους ανθρώπους και γι' αυτό κάνω αυτή την παρέμβαση απόψε, ίσως η διοίκηση κρίνει σκόπιμο να στείλουμε κάποιο έγγραφο προς την υπηρεσία των ΕΛΤΑ στην Αθήνα".
 
Ο κ. Μανώλης Λεούσης συμπλήρωσε ότι έχει επικοινωνήσει ήδη με τον διευθυντή του τοπικού γραφείου των ΕΛΤΑ και δήλωσε ότι: "Προς Θεού δεν θέλω να θίξω τους δύο ταχυδρόμους που είναι σήμερα, που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, όπως και τον διευθυντή του ταχυδρομείου. Κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους επαναλαμβάνω για να μην βγει κάτι άλλο προς τα έξω, αλλά είναι πολύ λίγοι και κατά την δήλωση - έχω ένα email του διευθυντή του ταχυδρομείου -  κατά τη δήλωσή του με δύο άτομα δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του. Και νομίζω ότι δεν γίνεται μόνο στην Αίγινα αυτό, είναι και σε άλλα μέρη Ελλάδος και αν το ψάξουμε λίγο, ίσως έχουν γίνει παρεμβάσεις και από άλλους δήμους".
 
Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Aegina Portal υπενθύμισε ότι είχε υποβάλει σχετική ερώτηση στην Οικονομική Επιτροπή αρκετό καιρό πριν. Ο δήμαρχος κ Γιάννης Ζορμπάς ζήτησε διευκρινήσεις για την ερώτηση.
 
Τέλος, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10 Μαΐου 2021 ο κ. Μανώλης Λεούσης επανέφερε το θέμα, τονίζοντας ότι συνεχίζονται τα παράπονα όσο αφορά το ταχυδρομείο για ληγμένους λογαριασμούς. Ωστόσο και σε αυτή την συνεδρίαση δεν υπήρξε κάποια απάντηση.
 
Ο κ. Μανώλης Λεούσης έχει στείλει πρωτοκολλημένο έγγραφο για το θέμα ήδη από τις 20 Απριλίου 2021 στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, στο οποίο παρουσιάζει το πρόβλημα και ζητά να επανέλθει η κανονικότητα στην παραλαβή των λογαριασμών κοινής ωφελείας και της αλληλογραφίας των πολιτών.

Δυστυχώς τα προβλήματα με τους ληγμένους λογαριασμούς συνεχίζονται, οι εταιρίες τηλεφωνούν για τους απλήρωτους λογαριασμούς, την ίδια στιγμή που οι πολίτες δεν έχουν επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα που υφίσταται και γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι δήμοι που αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα έφεραν άμεσα το ζήτημα στην ΚΕΔΕ.

Το Aegina Portal επικοινώνησε σήμερα με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά ο οποίος είπε ότι θα ζητήσει έγγραφη ενημέρωση από τα ΕΛΤΑ και ότι δεν αποκλείεται να φέρει το θέμα στην ΚΕΔΕ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png