Ο υποδιοικητής 2ης ΔΥΠΕ κ. Περικλής Αλεβίζος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας. Τι δήλωσε για την επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία". Η μεγάλη δωρεά της κ. Φωτούλας Πιτσιλού.

 
Το Κέντρο Υγείας Αίγινας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υποδιοικητής 2ης ΔΥΠΕ κ. Περικλής Αλεβίζος. Ο σκοπός της επίσκεψης του κ. Αλεβίζου ήταν να ενημερωθεί για τον τρόπο που εξελίσσεται η διαδικασία των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η διαδικασία των εμβολιασμών η οποία ξεκινά από την Δευτέρα 17 Μαΐου, δηλαδή την επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία", η οποία περιλαμβάνει τον οριζόντιο εμβολιασμό 19 νησιών στα οποία περιλαμβάνεται και η Αίγινα.

Καθημερινά στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Κέντρου Υγείας Αίγινας, το οποίο έχει κερδίσει θετικότατες κριτικές για τις υπηρεσίες που προσφέρει, εμβολιάζονται 170-180 πολίτες, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Από την  Δευτέρα 17 Μαΐου θα λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο για την επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία" και θα ενισχυθεί αρχικά με δύο ακόμη νοσηλεύτριες και στην συνέχεια με μία ακόμη, ενώ υπάρχει και η σκέψη και για τέταρτη εάν χρειαστεί.
 
Τον κ. Αλεβίζο υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και η κ. Σβετλάνα Λεονίδη Υπεύθυνη για τον Συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας. Επίσης, σήμερα το Κέντρο Υγείας επισκέφθηκε η κ. Φωτούλα Πιτσιλού η οποία έκανε μία πολύ μεγάλη δωρεά στο Κέντρο Υγείας, προσφέροντας πολύ ακριβά μηχανήματα για την λειτουργία των ιατρείων του. Για την μεγάλη αυτή δωρεά της εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο  υποδιοικητής 2ης ΔΥΠΕ κ. Περικλής Αλεβίζος και η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Σβετλάνα Λεονίδη. Να σημειώσουμε ότι με την δωρεά της κ. Πιτσιλού εξοπλίστηκαν το ΩΡΛ, το ακτινολογικό, το καρδιολογικό και το οφθαλμολογικό ιατρείο του Κέντρου Υγείας.
 
"Θέλω να εκφράσω τη βαθιά που ευγνωμοσύνη στην κυρία Φωτούλα Πιτσιλού που βρίσκεται σήμερα μαζί μας, γιατί με τη δωρεά της εξοπλίστηκαν οι ιατρικές υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας" είπε ο κ. Γιάννη Ζορμπάς και συνέχισε: "Τιμούμε τέτοιες προσφορές των συνανθρώπων μας οι οποίες έχουν ως σκοπό να ανταποδώσουν σε όλη την κοινωνία της Αίγινας.
 
"Πράγματι τέτοιες δωρεές και τέτοιες πράξεις, είναι που υποδηλώνουν ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν τον τόπο και βοηθούν τους συνανθρώπους τους" είπε ο κ. Αλεβίζος ευχαριστώντας την δωρήτρια κ. Φωτεινή Πιτσιλού.
 
Τι δήλωσε ο κ. Αλεβίζος για τη "Γαλάζια Ελευθερία:
 
"Η σημερινή μου επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας ήταν για να δω πως εξελίσσονται οι εμβολιασμοί, να ενισχύσουμε την διαδικασία η οποία ξεκινάει από την Δευτέρα με εντολή του πρωθυπουργού μας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υγείας, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε σε μία μεγάλη φάση, σε μία μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάει από την Δευτέρα και τελειώνει, καταρχήν, γύρω στις 20 Ιουνίου, προκειμένου να εμβολιάσουμε οριζόντια 19 νησιά μεταξύ των οποίων είναι και η Αίγινα".   
 
Με ποιον τρόπο θα ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Αίγινας:
 
Τη Δευτέρα θα έρθουν δύο νοσηλεύτριες από το "Αττικό" με μετακίνηση, όπως και μία τρίτη νοσηλεύτρια τις επόμενες ημέρες, πιθανόν και μία τέταρτη προκειμένου να ενισχύσουν το εμβολιαστικό εγχείρημα του Κέντρου Υγείας.
 
Πιστεύουμε ότι με την προσπάθεια αυτή θα μας δοθεί η δυνατότητα πολύ σύντομα, να ανακτήσουμε την κανονικότητα, την οποία εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, έχουμε απολέσει και περαιτέρω να σταθούμε όλοι ασφαλείς σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον όπως είναι το όμορφο νησί της Αίγινας" είπε.
 
Τέλος, ο κ. Αλεβίζος θα συμμετέχει σε σύσκεψη με την επιτροπή του ΤοΠΦΥ (Τομέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) τους Κέντρου Υγείας. Είπε θα συζητηθούν θέματα όπως η ειδικότητα του ακτινολόγουη η οποία έχει λυθεί και ορισμένων άλλων ειδικοτήτων που θα προστεθούν για την καλοκαιρινή περίοδο. "Είμαστε σε μία πολύ καλή εξέλιξη, μας ενδιαφέρει πρωτίστως ο εμβολιασμός, αλλά δεν αφήνουμε και τις άλλες κατευθύνσεις, τις άλλες παροχές υπηρεσιών υγείας των κατοίκων του νησιού, χωρίς να τις εξυπηρετούμε απόλυτα" συμπλήρωσε.  
 
Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά για την συμβολή του στο εγχείρημα του εμβολιασμού, που όπως είπε αποτελεί μία εθνική προσπάθεια.
 
Η δωρήτρια κ. Φωτεινή Πιτσιλού δήλωσε: "Ευχαριστώ το Θεό γιατί μου έδωσε την ευκαιρία με τα οικονομικά μου μέσα που διαθέτω για τα γεράματά μου, να προσφέρω ένα μέρος, για να ενισχύσω τον τομέα αυτό του Κέντρου Υγείας, που θα εξυπηρετήσει χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Επίσης, εκείνο που με χαροποιεί περισσότερο είναι ότι ο κ. Δήμαρχος εδώ, έχει προσφέρει αρκετά στο νησί και τον ευχαριστώ κι αυτόν, γιατί πολλές φορές ήθελα να του το πω από κοντά το ευχαριστώ. Και την φίλη μου εδώ την κ. Λεονίδη που αγωνίστηκε και επάνδρωσε το Κέντρο Υγείας με αρκετές ειδικότητες
 
Η κ. Σβετλάνα Λεονίδη Υπεύθυνη για τον Συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, ευχαρίστησε τον υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Περικλή Αλεβίζο για την βοήθεια που παρέχει, καθώς και τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά επειδή με τη συνεργασία του με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας προσέφερε τις υπηρεσίες προς τους πολίτες της Αίγινας.
 
Για την εμβολιαστική επιχείρηση η κ. Σβετλάνα Λεονίδη δήλωσε: "Οι δύο γραμμές του Εμβολιαστικού Κέντρου που λειτουργούν, εξυπηρετούν περίπου 170-180 πολίτες σε καθημερινή βάση, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ γίνονται εμβολιασμοί. Σε αυτό βοηθάνε και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και οι γιατροί  και το νοσηλευτικό προσωπικό και ο επισκέπτριες υγείας.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο αυτό το προσωπικό που μας βοηθάει σε αυτή την εκστρατεία. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Φωτούλα Πιτσιλού η οποία μας προσέφερε εξοπλισμό, εξ' ολοκλήρου του οφθαλμολογικού ιατρείου, πανάκριβα μηχανήματα στο καρδιολογικό ιατρείο και στο ΩΡΛ και μας βοηθάει και με άλλα πράγματα που χρειαζόμαστε στο Κέντρο Υγείας".
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png