Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των αδέσποτων σκύλων.

 
 
Το Aegina Portal ζήτησε από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά ενημέρωση για τις πρόσφατες ενέργειες του δήμου, σχετικά με το ζήτημα των αδέσποτων σκύλων. Μάλιστα, την τελευταία περίοδο το θέμα πήρε μία επικίνδυνη διάσταση για την ζωή των αδέσποτων ζώων, καθώς υπάρχουν σκυλιά που δηλητηριάστηκαν ή επιχειρήθηκε να δηλητηριαστούν από φόλες. Ο κ. Ζορμπάς χαρακτήρισε τέτοιους είδους πρακτικές, όπως είναι η δηλητηρίαση των ζώων "απόλυτα καταδικαστέες". Επίσης είπε, ότι "η συνεργασία με τους φιλοζωικούς καταυλισμούς έχει αποδώσει καρπούς" και ότι " έχουν αιχμαλωτιστεί προσωρινά δεκαπέντε σκυλιά στη μία δομή και οχτώ στην άλλη." Ευχαρίστησε τους εθελοντές και ζήτησε από τους κατοίκους του νησιού να περιμένουν ώστε "να ολοκληρωθεί η δουλειά η οποία έχουμε αναλάβει".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Γιάννη Ζορμπά:
 
"Σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στο οποίο έχει περιέλθει το νησί τον τελευταίο καιρό, οι προσπάθειες που γίνονται σε συνεργασία με τους δύο φιλοζωικούς καταυλισμούς και μαζί με εθελοντές έχει αποδώσει καρπούς.
 
Μετά από ενημέρωση που είχα από αυτές τις δύο μη κερδοσκοπικές οργανώσεις είναι ότι έχουν συλληφθεί, έχουν αιχμαλωτιστεί προσωρινά δεκαπέντε σκυλιά στη μία δομή και οχτώ στην άλλη. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται.
 
Αντιλαμβάνεστε ότι απαιτείται χρόνος για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και θα ήθελα από την φιλοξενία που μου δίνει αυτό το βήμα, να καλέσω τους συμπολίτες μου να μην προβαίνουν σε πράξεις οι οποίες είναι καταδικαστέες και αυτή είναι η δηλητηρίαση των ζώων, δεν φταίνε σε τίποτα τα ζώα, δεν είναι πρακτική αυτή.
 
Θα περιμένουν όλοι οι πολίτες να ολοκληρωθεί η δουλειά η οποία έχουμε αναλάβει. Καλώ λοιπόν όλους σας, δεν προβαίνουμε σε τέτοιες πρακτικές είναι απόλυτα καταδικαστέες.
 
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Zero Stray Pawject και την εταιρία παρασκευής ξηράς τροφής Hills, όπου εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα παροχής ξηράς τροφής σε συμπολίτες μας που σιτίζουν αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία και όπως έχω πει και άλλες φορές έχουμε δημιουργήσει ένα μητρώο φίλων των αδέσποτων ζώων.
 
Επίσης θα ήθελα να πω ότι σε αυτή την προσπάθεια του δήμου σε συνεργασία με εθελοντές και με τα φιλοζωικά σωματεία συντρέχουν οι δύο αντιδήμαρχοι ο κ. Πτερούδης και ο κ. Καραγιάννης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα που είναι επαναλαμβάνω, τα δύο φιλοζωικά σωματεία, οι εθελοντές που είναι πάρα πολλοί και το εκτιμούμε πάρα πολύ, ιδιαίτερα αυτό και επίσης την εποπτεία έχει η Επόπτρια Υγείας κ. Σοφία Χατζίνα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png