Τοποθετούνται τα νέα παγκάκια που προμηθεύτηκε ο δήμος της Αίγινας. Θα τοποθετηθούν σε όλες τις κοινότητες του νησιού.

DSC_0009-pagkakia.JPG

Πρόσφατα ο δήμος της Αίγινας ξεκίνησε να τοποθετεί τα νέα παγκάκια που προμηθεύτηκε. Θα τοποθετηθούν στην Αίγινα και σε όλες τις κοινότητες του νησιού. Συνολικά ο Δήμος της Αίγινας έχει προμηθευτεί 110 καθιστικά μεταλλικά παγκάκια δημόσιου χώρου, παραδοσιακής μορφής, 86 μεταλλικά παγκάκια δημόσιου χώρου και 10 τραπεζοπάγκους, συνολικού κόστους 40.252 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Η προμήθεια είχε περάσει από την Οικονομική Επιτροπή εν μέσω διαφωνιών, τόσο για το ύψος της δαπάνης, όσο και για τον αριθμό των καθιστικών, αλλά και την έλλειψη μίας αναλυτικής έκθεσης που θα αποτύπωνε τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου.

Η διοίκηση του Δήμου της Αίγινας είχε υπεραμυνθεί της απόφασής της, τονίζοντας ότι ο Δήμος δεν είχε προμηθευτεί παγκάκια για περισσότερο από μία δεκαετία, πως τα παγκάκια που τοποθετούνταν τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν μια μορφή "χρησιδανείου" με του Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ότι τα παγκάκια θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των κοινοτήτων της Αίγινας.

Σήμερα ο Δήμος ξεκίνησε την τοποθέτησή τους στην περιοχή του Φάρου. Δηλώσεις στο Aegina Portal έκανε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος είπε ότι:

"Έχουμε ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες την τοποθέτηση των καθιστικών, τόσο στον αστικό χώρο, δηλαδή μέσα στην πόλη της Αίγινας, τόσο και στον περιαστικό χώρο. Αυτή τη στιγμή έχουμε επιλέξει σημεία τα οποία προσφέρονται για ρέμβη για τους πολίτες. Αυτό έχει προκύψει μετά από μία μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας και την προμήθεια που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή και βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση της τοποθέτησης".

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Καραγιάννης είπε:

"Βρισκόμαστε εδώ στην περιοχή του Φάρου. Έχουμε ξεκινήσει και βάζουμε τα παγκάκια, που έχει γίνει προμήθεια για τα παγκάκια και έχουμε ξεκινήσει στο Φάρο, στην πλατεία Εθνεγερσίας, στο γήπεδο, θα πάμε στου Καζαντζάκη αύριο - μεθαύριο και μετά θα συνεχίσουμε στις υπόλοιπες κοινότητες σε συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png