Αναστολή των εργασιών στην παραλία της Αίγινας.



Μεγάλη ένταση στην παραλία της Αίγινας σήμερα το πρωί και μέχρι νωρίς το απόγευμα. Το έργο που ξεκίνησε πριν από δύο μέρες, σταμάτησε σήμερα. Αιτία μία αναφορά προς την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και μία μήνυση προς το Δήμαρχο κύριο Παναγιώτη Κουκούλη, η οποία προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη, σήμερα το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του Aegina Portal η ακολουθία των γεγονότων που προκάλεσαν την αναστολή του έργου είναι η εξής: "λέει ότι η αδειοδότηση του έργου δεν είναι σωστή, διότι λείπει δήθεν μία κυκλοφοριακή μελέτη, λείπει δήθεν μία περιβαλλοντική μελέτη και μία έγκριση από την αρχαιολογική υπηρεσία. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν η Περιφέρεια θορυβήθηκε" Ο κύριος Κουκούλης συνεχίζει λέγοντας ότι μετά από αυτή την αναφορά στη Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, η υπηρεσία επανεξετάζει το θέμα. "Η διαπίστωση κατόπιν τούτον είναι η εξής: ότι πρώτα - πρώτα κυκλοφοριακή μελέτη δεν χρειάζεται, δεύτερον περιβαλλοντική μελέτη δεν χρειάζεται, τρίτον η αρχαιολογική υπηρεσία ήταν ενημερωμένη από την πρώτη ημέρα από εμάς. Εκπρόσωπος τους παρευρίσκεται από την πρώτη στιγμή που έγινε εκσκαφή. Αλλά παρόλα αυτά σε κοινή συμφωνία με την υπηρεσία της Περιφέρειας είπαμε να προχωρήσουμε σε κοινή μελέτη, η οποία ουσιαστικά είναι μία αίτηση απαλλαγής από περιβαλλοντική μελέτη. Κάτι το οποίο ήδη έχει γίνει. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, εμείς συνεχίσαμε το πολύ σωστό έργο, ένα έργο γενικής αποδοχής το οποίο είχε και το εξής χαρακτηριστικό. Ξεκινήσαμε με μία δοκιμαστική διαμόρφωση του πεζοδρομίου κοντά στην Παναγίτσα, το οποίο δεν επηρεάζει κανέναν από τους καταστηματάρχες. Για να δούμε όλοι μας και οι καταστηματάρχες και ο εργολάβος και εμείς ποιες είναι οι δυσκολίες και πως προδιαγράφεται το χρονοδιάγραμμα για αυτό το έργο. Και διαπιστώσαμε ότι η απόδοση είναι εξαιρετικά καλή, γρήγορα κι ότι το έργο θα έχει τελειώσει πριν το Πάσχα", είπε ο κύριος Κουκούλης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal:



Ο κύριος Κουκούλης συνέχισε τονίζοντας ότι κατά τη χθεσινή συγκέντρωση πολλών καταστηματαρχών της παραλίας στο γραφείο του, το προεδρείο της ένωσης απουσίαζε, παρόλο που ενημερώθηκε. Μας ενημέρωσε επίσης ότι υπήρχε κοινή αποδοχή την οποία την εξέφρασαν υπογράφοντας ένα σχετικό κείμενο. "Παράλληλα ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κατάστημα στην παραλία, υπέβαλε μήνυση εναντίον του Δημάρχου για παράβαση καθήκοντος ότι δήθεν, γίνεται ένα έργο χωρίς τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Αυτό έχει πάρει το δρόμο του. Αλλά ενημερώνοντας με αυτή την πράξη τους τον εισαγγελέα και την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας έθεσαν ορισμένα ερωτηματικά" συνέχισε ο κύριος Κουκούλης ο οποίος συμπλήρωσε ότι η υπηρεσία ζήτησε μια προσωρινή αναστολή των εργασιών. "Αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή".


"Δύο μέρες πριν ξεκινήσει το έργο η ένωση των καταστηματαρχών της παραλίας έκανε μία γενική συνέλευση, χωρίς να ενημερώσει προς τούτο το Δήμο ώστε να ενημερώσουμε και εμείς με τις απόψεις μας. Παρένθεση, πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες είχαμε συγκεντρώσει εδώ τους καταστηματάρχες της παραλίας και τους ενημερώσαμε ότι πρόκειται να ξεκινήσει το έργο. Όλοι συμφώνησαν, εξέφρασαν όμως την ανησυχία τους μήπως και δεν προλάβουμε το Πάσχα, η οποία ανησυχία είναι κατανοητή. Δεσμευθήκαμε ως Δήμος ότι μόλις ξεκινήσουμε και έχουν ένα χρονοδιάγραμμα, θα τους ενημερώσουμε λεπτομερώς το πως θα εξελιχθεί αυτό το έργο. Επανέρχομαι, την προηγούμενη Παρασκευή έγινε η γενική συνέλευση, τα μέλη τα οποία παραβρέθηκαν εκεί από την ένωση των καταστηματαρχών της παραλίας είπαν δύο πράγματα: το πρώτο ότι συμφωνούν με το έργο, κανένας δεν εξέφρασε αντίρρηση και το δεύτερο η ανησυχία τους μήπως δεν προλάβουν το Πάσχα και το καλοκαίρι και για αυτό πρότειναν την έναρξη των εργασιών μετά τον προσεχή Νοέμβριο. Το αποτέλεσμα αυτής της συνέλευσης δεν κοινοποιήθηκε ποτέ σε εμάς" δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο κύριος Παναγιώτης Κουκούλης. Αναλυτικά τις δηλώσεις του μπορείτε να τις ακούσετε στο ηχητικό αρχείο που συνοδεύει το άρθρο.

Το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην παραλία της Αίγινας δεν είναι καθόλου καλό, οι επαγγελματίες είναι ανάστατοι, ενώ σύντομα περιμένουμε εξελίξεις.

Για το θέμα προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με τον πρόεδρο της ένωσης των επαγγελματιών της παραλίας, θέλοντας να μας εκθέσει την άποψη του για το θέμα. Η επικοινωνία μαζί του δεν κατέστη δυνατή μέχρι και λίγα λεπτά από τη δημοσίευση του άρθρου. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσουμε εκ νέου να έρθουμε σε τηλεφωνική επαφή μαζί του. 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png