Η φουσκοθαλασσιά στο λιμάνι της Αίγινας θορύβησε περαστικούς και καταστηματάρχες.


Η πίεση στους υδάτινους όγκους μπροστά από το λιμάνι της Αίγινας, εξαιτίας του δυνατού νοτιά που έπνεε το μεσημέρι στα πελάγη, δημιούργησε ένα φαινόμενο το οποίο αν και δεν είναι συχνό, έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, κάποτε με μεγαλύτερη ένταση και κάποτε με μικρότερη. Έτσι λοιπόν σήμερα το μεσημέρι, περαστικοί και καταστηματάρχες της παραλίας, είδαν έκπληκτοι το επίπεδο της θάλασσας να υπερβαίνει αυτό του λιμανιού και ειδικά στην περιοχή μπροστά από το δημαρχείο, τα νερά της θάλασσα να ξεχειλίζουν κυριολεκτικά στο οδόστρωμα. Η έκπληξη της πρώτης στιγμής δημιούργησε την ανάλογη αγωνία και οι περισσότεροι προσπαθούσαν να καταγράψουν το συμβάν με μία φωτογραφική μηχανή ή με το κινητό τους.


Η "μπούκα" του λιμανιού κυριολεκτικά "έβραζε" από τις δύνες που δημιουργούσαν οι υδάτινοι όγκοι που ερχόντουσαν από το πέλαγος. Μιλήσαμε με παλιούς στην ψαραγορά που μας εξήγησαν ότι πρόκειται για φαινόμενο το οποίο συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αλλά συχνά έχει μικρή ένταση και περνά απαρατήρητο. Μας εξήγησαν μάλιστα ότι μια χρονιά αρκετά πίσω, το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο και η στάθμη της θάλασσας τόσο υψηλή που τα νερά έφτασαν μέχρι την ψαραγορά.


Με την κάμερα του Aegina Portal καταγράψαμε το γεγονός το οποίο είχε μία περιοδικότητα των τριών λεπτών περίπου, καθώς η στάθμη της θάλασσας ανέβαινε 60 εκατοστά, και μετά από λίγο έπεφτε πάλι στο φυσιολογικό. Μάλιστα στο video που συνοδεύει το άρθρο, έχει γίνει τέτοια επεξεργασία, ώστε να "τρέχει" με μεγάλη ταχύτητα και να γίνει εύκολα κατανοητό το τι ακριβώς συμβαίνει.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png