Αντιαισθητική διχρωμία στον Πύργο του Μαρκέλλου.


Για τον Πύργο του Μαρκέλλου είχε γίνει μια πολύ πρόσφατη αναφορά, με αφορμή το αρχείο του Σπύρου Αλεξίου. Τελευταία φορά είχαμε φωτογραφίσει το κτήριο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το "ανοικτό σπορείο". Το τσιμέντο που είχε τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά της πόρτας, άγνωστο πια χρονιά χωρίς αρμολόγηση στον πέτρινο κτίσμα, διαδέχθηκε ένα επιτόπου βάψιμο, της δεξιάς πλευράς και της καμάρας της πόρτας.

Η διχρωμία που έχει προκύψει έχει σχολιαστεί ήδη αρνητικά, όπως και το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα σημεία βάφτηκαν χωρίς πρώτα να έχει γίνει κάποια τεχνική εργασία. Δεν είναι γνωστό ποιος προχώρησε σε αυτό το βάψιμο της εξωτερικής πλευράς, όμως όπως σχολίασε κάποιος κάτοικος της Αίγινας που απολάμβανε την Κυριακάτικη του βόλτα στο προαύλιο του ιστορικού κτηρίου, είπε ότι των πάει πολλές δεκαετίες πίσω, τότε που έβαφαν πάνω στα "πορίχια" των παλιών τοίχων με την μπογιά που περίσσευε από κάποια άλλη εργασία.

Από τον τοίχο επίσης απουσιάζει και μία μικρή πινακίδα που είχε τοποθετηθεί και που έδινε κάποιες πληροφορίες για το μνημείο της ιστορίας της Αίγινας.