Μηχανική βλάβη σε ιπτάμενο και σύλληψη του Πλοιάρχου.


Ένα γεγονός το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά εξελίχθηκε εχθές κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του ιπταμένου Ε/Γ-Υ/Γ FLYING DOLPHIN XVII Ν.Π.11483 από το λιμάνι της Αίγινας προς το λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο εκτέλεσε το δρομολόγιο του πλέοντας συμβατικά και κινούμενο με μειωμένη ταχύτητα. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά δεν είχε αναφερθεί η αιτία. Τελικά το πλοίο ΤFLYING DOLPHIN XVII κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Πειραιά στις 12:20 αντί της προγραμματισμένης ώρας που υπολογίζεται στις 10:45.

Το Aegina Portal κατέγραψε το περιστατικό με το ιπτάμενο έξω από το λιμάνι της Αίγινας:


Το πλοίο μετέφερε 61 επιβάτες τους οποίους και αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά όπου και έφτασε αυτοδύναμα. Ακολούθησε έλεγχος όπου διαπιστώθηκε ότι η καθυστέρηση οφειλόταν σε βλάβη της αριστερής κύριας μηχανής του. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από τους επιβάτες έγιναν καταγγελίες οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν εκτεθεί σε κίνδυνο από τη συμβατική πλεύση του πλοίου. Μάλιστα σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χθες, αναφέρει ότι μία επιβάτης ηλικίας 26 ετών, "ανέφερε την πρόκληση σωματικής βλάβης από τον Πλοίαρχο".

Μετά από αυτά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ενημέρωσε τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος και διέταξε τη σύλληψη του πενηντάχρονου πλοιάρχου, ενώ το Λιμεναρχείο Πειραιά απαγόρευσε το απόπλου του σκάφους.

Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο παρουσιάζει τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του περιστατικού έξω από το λιμάνι της Αίγινας.

update: Νέα στοιχεία φέρνει στην επιφάνεια για τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς τον Πειραιά το ρεπορτάζ του Έθνους Online που μπορείτε να δείτε εδώ .


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png