Λουτρά Σουβάλας. Ένα κτήριο στα αζήτητα.


Οι παραλίες της Σουβάλας πανέμορφες χθες το απόγευμα με τα νερά τους να αστράφτουν κάτω από τον γαλανό ουρανό. Το ίδιο και η πλαζ στα Λουτρά, πεντακάθαρη και έτοιμη να υποδεχθεί τους λουόμενους. Ωστόσο η όμορφες εικόνες σταματούσαν απότομα στη θέα ενός κτηρίου, που για χρόνια παραμένει εκεί αναξιοποίητο, έρμαιο στη βορά του χρόνου, γεμάτο graffiti και εμφανείς φθορές. Κάποτε αποτελούσε μέρος των εγκαταστάσεων των ιαματικών λουτρών, χρησιμοποιήθηκε ως καντίνα και η υπόθεση του μπλέχτηκε όπως πολλές άλλες στη λήθη των διαδικασιών.

Για το θέμα μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Επαγγελματικής της Σουβάλας κύριο Πέτρο Πετρίτη, καθώς η κατάσταση του συγκεκριμένου κτηρίου αφορά άμεσα τους επαγγελματίες της περιοχής, αφού η πλαζ των λουτρών αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για όσους κάνουν τις διακοπές τους στη Σουβάλα. Ο κύριος Πετρίτης περιέγραψε την κακή κατάσταση εκ των έσω και τον τρόπο με τον οποίο υποβαθμίζει αισθητικά την τοποθεσία: "Εμείς κάθε χρόνο ως Επαγγελματική Ένωση το βάφουμε την περίοδο πριν το καλοκαίρι, ώστε να μην φαίνεται αυτή η ασκήμια και αυτό θα κάνουμε και φέτος, όμως οι δυνατότητες μας είναι περιορισμένες και φτάνουν μέχρι εκεί". Μας μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλει η επιχείρηση που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κτήριο, ώστε η παραλία και ο περιβάλλων χώρος να παραμένει καθαρός. "Ας το καθαρίσουν, ας το γκρεμίσουν, ας κάνουν ότι θέλουν, αρκεί να βελτιωθεί η κατάσταση" συμπλήρωσε ο κύριος Πετρίτης για ένα πρόβλημα που παραμένει χρόνιο και χωρίς ορατή λύση στον ορίζοντα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png