Δράσεις υποβρύχιου καθαρισμού στα λιμάνια της Πέρδικας και της Αίγινας, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης".

20231011_140948-drasi-perdika.jpg

Το διήμερο Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν στα λιμάνια της Πέρδικας και της Αίγινας, δράσεις καθαρισμού από την περιβαλλοντική οργάνωση "Dive In Action", στο πλαίσιο του προγράμματος "Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης", το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με τη συνεργασία του Κοινωφελούς Ιδρύματος A.K. Λασκαρίδη και της Lidl Hellas και πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά στην Αίγινα. 


Οι δύτες από την περιβαλλοντική οργάνωση  "Dive In Action" και την τοπική ομάδα της "Aegina Divers Center", επιθεώρησαν, ερεύνησαν και ανέσυραν από τον πυθμένα των δύο λιμανιών μεγάλες ποσότητες πλαστικών, ελαστικών και άλλων ρυπογόνων αντικειμένων, τα οποία στη συνέχεια καταγράφηκαν και καταχωρήθηκαν.
 
Στόχος της δράσης δεν ήταν μόνο να καθαριστεί η περιοχή, αλλά και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων, ενός τουριστικού προορισμού όπως είναι η Αίγινα στην προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα η καταγραφή των αντικειμένων που ανασύρονται και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης, ώστε να γίνεται γνωστή η εικόνα του προβλήματος.

Οι ομάδες που συμμετέχουν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, τόσο στη μεταξύ τους συνεργασία, όσο και στη συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Ο δήμος της Αίγινας υποστήριξε την υλοποίησή τους, με τη μεταφορά απορριμμάτων σε συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας  και όποια άλλη διευκόλυνση μπορούσε να παρέχει. Τέλος, το Λιμεναρχείο Αίγινας επικοινώνησε τη δράση στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
 
Στο Aegina Portal λίγο μετά την ολοκλήρωση της δράσης στην Πέρδικα, μίλησαν η κ. Αγγελική Κοσμοπούλου, εκτελεστική διευθύντρια στο Ίδρυμα A.K. Λασκαρίδη, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς που παρακολούθησε και τις δύο δράσεις, ο κ. Δημήτρης Καμπανός, διαχειριστής της  περιβαλλοντικής οργάνωσης "Dive In Action" και η κ. Μαρία Ρουκούδη, υπεύθυνη εταιρικής υπευθυνότητας της Lild Hellas.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png