Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πηλέως. Αφορά στην υλοποίηση του έργου ανάπλασης της περιοχής και έχει ισχύ έως τρεις μήνες.

20231017_132251-pileos.jpg
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 Οκτωβρίου 2023, ψηφίστηκαν από το Σώμα η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πηλέως από τις 07:00 έως 15:00, λόγω της υλοποίησης του έργου με τίτλο: "Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής". Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά τις οδούς Θωμαϊδου, Πηλέως, Αίαντος και Αγίου Διονυσίου. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στη εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, ενημέρωσε το Σώμα ότι η ανάδοχος εταιρία αιτήθηκε άδεια τομής και κατάληψης του οδοστρώματος και την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στη οδό Πηλέως για την εκτέλεση των εργασιών. 
 
Στο έγγραφο αίτημα της προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας, ζητείται η άδεια τομής και κατάληψης του οδοστρώματος, με διακοπή της κυκλοφορίας από τη συμβολή με την Σπύρου Ρόδη και την οδό Θωμαΐδου για διάστημα τριών μηνών. Σύμφωνα με την ίδια εισήγηση υπάρχει η σύμφωνη γνώμη από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας. 
 
Αν η περάτωση του έργου πραγματοποιηθεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα, ο δρόμος θα αποδοθεί στην κυκλοφορία με την ολοκλήρωση των έργων. Σε περίπτωση που οι εργασίες δεν ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες, θα απαιτηθεί νέα απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη.

Σε σημερινή επικοινωνία με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, είπε ότι η απόφαση είναι σε ισχύ.

Η απόφαση αναφέρει τα ακόλουθα:

Εγκρίνει την εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Πηλέως στην πόλη της Αίγινας, διάρκειας τριών μηνών από την έκδοση της παρούσας. Συγκεκριμένα, εγκρίνεται η διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων, καθημερινά από τις 07:00 έως 15:00΄, από τη συμβολή των οδών Πηλέως και Θωμαΐδου έως και τη συμβολή των οδών Πηλέως και Σπύρου Ρόδη. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα επιτρέπεται επί της οδού Θωμαΐδου η οποία καταλήγει μέσω της οδού Στρ. Πετρίτη στην οδό Σπ. Ρόδη. 

Για την εκτέλεση των εργασιών θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα οδικής ασφάλειας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνει αποκατάσταση της κυκλοφορίας και αφαίρεση των ρυθμιστικών πινακίδων κυκλοφορίας.
Εφόσον οι εργασίες του έργου ολοκληρωθούν νωρίτερα από το αρχικά οριζόμενο χρονικό διάστημα τα μέτρα θα παύσουν να ισχύουν και θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία της οδού Πηλέως.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png