Στο Ριάντ και στην έκθεση Saudi Horeca 2023, παρουσιάζεται το φιστίκι Αιγίνης, στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής.

IMG_0979.jpg
Στη Διεθνή Έκθεση Saudi Horeca 2023, που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ, από τις 27 έως και τις 29 Νοεμβρίου, "ταξίδεψε" το φιστίκι Αιγίνης και παρουσιάζεται στο κοινό, από το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, που συμμετέχει στην έκθεση. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής φιλοξενούνται έξι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και επεξεργασία ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων – ελαιολάδου, γαλακτοκομικών, αρτοσκευασμάτων, ξηρών καρπών και μελιού – με επιδότηση της συμμετοχής τους κατά 80%. Στον χώρο του Περιπτέρου, προσφέρθηκαν κεράσματα στους επισκέπτες της έκθεσης, με βάση τα προϊόντα των εκθετών που συμμετείχαν, τα οποία ετοίμασε η executive chef Άρτεμις Μπεμπλιδάκη, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων «Ακρόπολις».

Τα εγκαίνια τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ριάντ Αλέξης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Περιφερειάρχη ξεναγήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Αλιείας, Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής Δήμητρα Αγγελάκη και υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης. Στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο Περιφερειάρχης Αττικής, μαζί με τον Έλληνα Πρέσβη, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο ΔΣ του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Ριάντ  Naif Abdullah AlRajhi.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, έχουν προγραμματιστεί κατ΄ιδίαν συναντήσεις των συμμετεχόντων εκθετών με τις κορυφαίες Σαουδαραβικές επιχειρήσεις του τομέα, προκειμένου να εξετασθεί πιο στοχευμένα το ενδεχόμενο επιχειρηματικών συνεργασιών.

Η  Saudi Horeca  αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση Τροφίμων, Ποτών και Φιλοξενίας στη Σαουδική Αραβία, η οποία προσελκύει πάνω από 300 εκθέτες από όλον τον κόσμο και πλέον των 30.000 επισκεπτών. Η αγορά Τροφίμων και Ποτών της Σαουδικής Αραβίας είναι η μεγαλύτερη και περισσότερο ελκυστική σε όλη τη Μέση Ανατολή (αξία 45 δις $ κατά το χρονικό διάστημα 2018 – 2019). Η Σαουδική Αραβία αποτελεί μια σημαντική αγορά για εξαγωγές γεωργικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σχετικά εύκολες διαδικασίες μεταφοράς εμπορευμάτων, εναρμονισμένες με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας στην έκθεση «θα δοθεί η ευκαιρία στο ευρύ κοινό της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής να έρθει σε επαφή με ένα από τα πιο σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα της Αττικής, τα πολύτιμα αγροδιατροφικά προϊόντα της».


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png