Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα, ο βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων του ΚΚΕ κ. Νίκος Αμπατιέλος.

20231201_122914-ampatielos.jpg

Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων του ΚΚΕ κ. Νίκος Αμπατιέλος. Ο κ. Αμπατιέλος συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Ηλία και μέλη της ΚΟΒ Αίγινας, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, σχολικές μονάδες και το Δημαρχείο του νησιού, όπου συνομίλησε με εργαζομένους. 


Σε δηλώσεις του στο Aegina Portal αναφέρθηκε στα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Αίγινας, στο υψηλό κόστος διαβίωσης των εκπαιδευτικών, που έρχονται στο νησί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες του νησιού από τις βροχοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αμπατιέλος δήλωσε:

"Από όλη αυτή την επίσκεψή μας μέχρι τώρα, είναι φανερό ότι είναι εκρηκτικά, σημαντικά, λαϊκά προβλήματα, στα οποία δεν χωράει άλλος εφησυχασμός. Πρέπει εδώ και τώρα και η κυβέρνηση και οι δημοτικές περιφερειακές αρχές, να επιληφθούν άμεσα για τα αναγκαία μέτρα.

Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να υπολειτουργεί και να υποχρηματοδοτείται, με τέτοιο τρόπο, το Κέντρο Υγείας.

Χρειάζεται να γίνουν εδώ και τώρα όλες, ταυτόχρονα, οι απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, για να λειτουργούν και τα μηχανήματα τα οποία υπάρχουν.

Χρειάζεται να παρθούν μέτρα στη σχολική στέγη. Είναι απαράδεκτο το 2023 να έχουμε σχολεία, που με μία βροχή πλημμυρίζουν και να παρθούν μέτρα ακόμα και όταν γίνεται αυτό και μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, που όμως πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί, να μη διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ζητάνε σωστά οι καθηγητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.

Αντίστοιχα πρέπει να στηριχθούν οι υγειονομικοί και οι εκπαιδευτικοί, με εκείνα τα απαραίτητα επιδόματα για τη διαβίωση τους, που είναι το κόστος πια πανάκριβο να πιάσουν ένα σπίτι, τα ενοίκια, η ακρίβεια και λοιπά, τα μεταφορικά έξοδα που είναι πολύ ψηλά για να μπορούν να έρχονται και να επιτελούν αυτό το πολύτιμο έργο εδώ.

Το ΚΚΕ ήταν είναι και θα είναι εδώ, και με περιοδείες βουλευτών, αλλά και με τις οργανώσεις, για να μπούμε μπροστά στις διεκδικήσεις, στον αγώνα του λαού της Αίγινας, για όλα αυτά τα καυτά προβλήματα, για την ακρίβεια για ότι καίει σήμερα τη λαϊκή οικογένεια", τόνισε ο κ. Αμπατιέλος. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png