Πτωτικά κινήθηκε η επιβατική κίνηση το τριήμερο στην Αίγινα.


Πτωτικά κινήθηκε η επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Αίγινας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε σχέση με το αντίστοιχο τριήμερο πέρυσι. Η πτώση στην επιβατική κίνηση φαίνεται να αγγίζει το 30%, ανάμεσα βέβαια σε δύο περιόδους με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά, καθώς πέρυσι το τριήμερο ήταν στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου, οι θερμοκρασίες και οι καιρικές συνθήκες ήταν καλοκαιρινές, ενώ βέβαια είχε στηθεί και η κάλπη των ευρωεκλογών. Όμως πτωτικά κινείται στο σύνολο του ο φετινός Μάιος και οι εκτιμήσεις θέλουν η τάση να παραμένει η ίδια μέχρι και το τέλος του.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης, πως αν και οι επιβάτες ταξίδεψαν προς Αίγινα την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, η αίσθηση ήταν ότι οι εκδρομείς του τριημέρου έκαναν έντονη την παρουσία τους στο νησί το απόγευμα του Σαββάτου και φυσικά σήμερα Κυριακή, καθώς από νωρίς το απόγευμα τα καταστήματα της παραλίας της Αίγινας, αλλά και η κίνηση στους κοντινούς δρόμους ήταν αισθητά ανεβασμένη. Σημαντική ήταν και η κίνηση στους δρόμους στην περιφέρεια του νησιού, καθώς αρκετοί αποφάσισαν να περάσουν το απόγευμα τους εκτός του κέντρου.

Και ενώ το τριήμερο δεν έχει τελειώσει ακόμη, η αλλαγή του καιρού προς το καλύτερο βοήθησε τους εκδρομείς να κινηθούν περισσότερο, απολαμβάνοντας τη χαλάρωση μακριά από την καθημερινότητα του λεκανοπεδίου, ζωντανεύοντας με την παρουσία τους τα παραδοσιακά σημεία του νησιού. Από την άλλη οι επαγγελματίες της Αίγινας βλέπουν ότι μπορούν να "ακτινογραφήσουν" την αγορά τους, μέσα από ένα παραδοσιακά καλό τριήμερο για το νησί και σχεδόν είκοσι μέρες μετά την εξαγγελία των οικονομικών μέτρων, βγάζοντας πολύτιμα συμπεράσματα για το μέλλον.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png