Συνεχίζονται οι εργασίες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Η κακοκαιρία Daniel κατέστρεψε τον εξοπλισμό που φυλάσσονταν στο ΕΠΑΛ.

20231219_200349-fotismos.jpg
Εντυπωσιακός είναι δίχως άλλο ο χριστουγεννιάτικος στολισμός των κεντρικών εμπορικών δρόμων Σπύρου Ρόδη και Αφαίας από το Δήμο Αίγινας.
 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Χιλιάδες λαμπιόνια έχουν τοποθετηθεί από την αρχή της Σπύρου Ρόδη, και οι εργασίες συνεχίζονται τις βραδινές ώρες, προκειμένου ο στολισμός να ολοκληρωθεί, φτάνοντας μέχρι το τέλος της οδού Αφαίας.

Πρόκειται για ένα φωτεινό διάδρομο από την μία άκρη των οδών έως την άλλη, που τις βραδινές ώρες μεταμορφώνει τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του νησιού.

20231219_200349-fotismos4.jpg
 
Ο φωτεινός διάκοσμος στο εμπορικό κέντρο έχει προκαλέσει θετικά σχόλια, καθώς δημιουργεί μία πραγματικά εντυπωσιακή εορταστική ατμόσφαιρα.
 
Η κακοκαιρία Daniel κατέστρεψε τον εξοπλισμό για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, που φυλάσσονταν στο υπόγειο του ΕΠΑΛ.
 
Ο χριστουγεννιάτικος εξοπλισμός, που ο Δήμος Αίγινας χρησιμοποιούσε για το διάκοσμo των εορτών των Χριστουγέννων, φυλάσσονταν στο υπόγειο του ΕΠΑΛ. Κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε το νησί στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, όπως είναι γνωστό το υπόγειο του ΕΠΑΛ πλημμύρισε, με αποτέλεσμα ο χριστουγεννιάτικος εξοπλισμός να καταστραφεί.

20231219_200349-fotismos2.jpg
 
Μάλιστα, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας συντάχθηκε και η 32/2023 μελέτη, που αφορά στην ανάγκη αντικατάστασης αυτού του εξοπλισμού η οποία αναφέρει: 
 
"Οι ανάγκες έχουν προκύψει μετά από την καταστροφή των χριστουγεννιάτικων εναέριων πλαισίων, των επιστήλιων χριστουγεννιάτικων φωτιστικών σωμάτων, του χριστουγεννιάτικου διακόσμου με φωτοσωλήνα για τους ιστούς φωτιστικών σωμάτων σε πλατείες και σε πεζοδρόμια.

20231219_200349-fotismos3.jpg
 
Ο προηγούμενος χριστουγεννιάτικος διάκοσμος που διέθετε ο Δήμος καταστράφηκε ολοσχερώς από την πλημμύρα που επήλθε στον υπόγειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος στο ΕΠΑΛ Αίγινας όπου τον φύλασσε ο Δήμος, σε συνέπεια του καιρικού φαινομένου με την επωνυμία «Daniel» που έπληξε το νησί της Αίγινας κατά την 6η και 7η Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Αίγινας κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η δαπάνη κρίνεται απαραίτητη για την άμεση επισκευή του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου για τον στολισμό της πόλης και των οικισμών σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες στις εορτές των Χριστουγέννων. Οι επισκευές στα επιστήλια, εναέρια, στους ιστούς φωτιστικών σωμάτων, στα μεταλλικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, θα εκτελεστούν από το τεχνικό προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας.

20231219_200349-fotismos5.jpg

Η προμήθεια των χριστουγεννιάτικων δένδρων με φωτεινό σώμα τύπου τριών διαστάσεων με μοκέτα, θα τοποθετηθούν σε διάφορες θέσεις πλατειών. Η θέση που θα τοποθετηθούν έχει γίνει με γνώμονα την δυνατότητα επισκεψιμότητας των παιδιών κυρίως, την παροχή ασφάλειας, και οι διαστάσεις έχουν επιλεχθεί λόγω της δυνατότητας των ελεύθερων χώρων. Επίσης έχει μελετηθεί η τοποθέτηση του υπάρχοντος Χριστουγεννιάτικου διακόσμου σε δέντρα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αίγινας", αναφέρει η μελέτη. 
 
Το σύνολο της δαπάνης που έχει προσυπολογιστεί είναι 36.903 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.
 
Τέλος, ένα σχετικό ζήτημα με την καταστροφή του εορταστικού στολισμού, συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπής της 14ης Δεκεμβρίου 2023, καθώς η εταιρία Star Τεχνική - Εμπορική Α.Ε. λαμβάνοντας υπόψιν την καταστροφή χριστουγεννιάτικου διάκοσμου από τη θεομηνία Daniel, δώρισε δύο χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Δήμο Αίγινας, δωρεά που η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png