Μηνυτήρια αναφορά για τον υποθαλάσσιο αγωγό θα καταθέσει ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Είναι δολιοφθορά, υπάρχει κρατήρας στο βυθό, είπε στο ΠΕΣΥ.

xardalia-pesy-00.jpg
Εξελίξεις προέκυψαν για το ζήτημα του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, καθώς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνοντας το Σώμα, δήλωσε ότι την Παρασκευή θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, για τη ζημιά στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Η ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής.
Σημείωσε, ότι η εκτίμηση των δυτών του συνεργείου σχετικά με τον κρατήρα που εντοπίστηκε στο βραχώδη βυθό, είναι ότι έγινε από εκρηκτικό μηχανισμό, λέγοντας ξεκάθαρα ότι πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά δολιοφθορά. 

Λίγο νωρίτερα, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Κατσικάρης, λαμβάνοντας τον λόγο έκανε αναφορά για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας, μιλώντας για δολιοφθορά. Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του κ. Γιάννη Σγουρού, είχε εκδώσει λίγες ημέρες νωρίτερα Δελτίο Τύπου, στο οποίο υποστήριξε ότι η βλάβη στον αγωγό προέρχεται από δολιοφθορά. Στο ραδιόφωνο Aegina Portal μίλησε ο κ. Δημήτρης Κατσικάρης σήμερα το μεσημέρι και λίγο αργότερα θα ακούσουμε τι δήλωσε για το ζήτημα.

 

Τι δήλωσε στο ΠΕΣΥ ο Περιφερειάρχης κ. Νίκος Χαρδαλιάς για την δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας:

Αντιμετωπίσαμε την Τετάρτη 24/1 και ώρα 7:00 το πρωί, διακοπή υδροδότησης στην Αίγινα είχαμε δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγών μεταφοράς νερού από τη Σαλαμίνα στην Αίγινα. Όπως ξέρετε την επόμενη μέρα με εντολή μου και με επίβλεψη υπηρεσίας μετέβη σκάφος και υποβρύχιο στο Περάνι της Σαλαμίνας, για την επιθεώρηση του αγωγού, προκειμένου να βρεθεί βλάβη της διακοπής της υδροδότησης.

Σε μήκος 830 m από την ακτή και σε βάθος 48 m κατεβαίνοντας από την πλευρά της Σαλαμίνας διαπιστώθηκε στη θέση του αγωγού κρατήρας στο βυθό και διάχυτα χαλίκια τα οποία αποτελούσαν την έδραση του αγωγού, επειδή στην περιοχή αυτή ήταν βραχώδης ο βυθός και έτσι δεν είναι ορατή η έκταση της ζημιάς του σωλήνα.

Προφανώς και γίνεται προσπάθεια καθαρισμού του χώρου, προκειμένου να φανεί έκθεσης της ζημιάς. Έγινε επαλήθευση της διαρροής του συγκεκριμένου σημείου, διοχετεύοντας νερό στο σωλήνα, από Σαλαμίνα, το οποίο διέρρευσε στο εν λόγω σημείο.

Είναι θέμα που ανέδειξε και η παράταξη του κυρίου Σγουρού και διάβασα και άκουσα και σε κάποιες συνεντεύξεις αναδείχθηκε. Η εκτίμηση των δυτών του συνεργείου σχετικά με τον κρατήρα που εντοπίστηκε στο βραχώδη βυθό, είναι ότι έγινε από εκρηκτικό μηχανισμό στο βάθος των 48 μέτρων θα πρέπει να εργαστούν δύτες και αφού αποκαλυφθεί η ζημιά είμαστε στη φάση της τεχνικής μελέτης αποκατάστασης, η οποία θα υποβληθεί στην υπηρεσία για έλεγχο και έγκριση.

Σας θυμίζω ότι είναι η τέταρτη δολιοφθορά. Τον Ιανουάριο του ‘20, το Μάιο του ‘22 τον Ιούλιο του ‘22 και τώρα τον Ιανουάριο του ‘23 αντιμετωπίζουμε, είμαστε θεατές στο ίδιο έργο.

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και αν κάποιοι πιστεύουν, ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι.

Την παρασκευή στις 10:00, καταθέτω μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, γνωστοποιώ το ζήτημα της δολιοφθοράς και ζητάω προκαταρκτική εξέταση για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι μπορεί να εμπλέκονται για το ζήτημα.

Δεν θα μείνουμε θεατές σε όλα αυτά τα παιχνίδια, τα οποία κάποιου προσπαθούν να παίξουν στις πλάτες των ανθρώπων της Αττικής, είναι θέμα που το ανέδειξαν και η παρατάξεις αντιπολίτευση και η παράταξη του κ. Σγουρού. Προχωράμε άμεσα, το παρακολουθούμε η ενημέρωση θα έρχεται στα γραφεία σας. Ταυτόχρονα προχωράμε σε μηνυτήρια αναφορά.

H φωτογραφία του κ. Νίκου Χαρδαλία, είναι από το αρχείο του Aegina PortalΑκολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png